Image default
Actualitate

Florin Cîțu anunță plafonarea veniturilor pentru bugetari: Nu vor fi tăieri de salarii

Premierul Florin Cîțu a susținut într-o declarație de presă la Palatul Victoria că nu vor exista tăieri de salarii în perioada următoare și că veniturile bugetarilor rămân la nivelul decembrie 2020, urmând a fi făcută o analiză amplă în acest sens.

În ceea ce priveşte angajaţii din mediul bugetar, am spus-o tot timpul şi o să repet, nu sunt adeptul tăierii salariilor, nu vor fi tăiate salarii”, a declarat Florin Cîțu.

“Analizăm dacă legea salarizării e eficientă, au apărut anomalii, vom face o analiză. Până atunci, veniturile angajaților din sectorul public se mențin la nivelul decembrie 2020. Legea a fost aplicată greșit în ultimii ani, spun eu”, a adăugat premierul, Florin Cîțu.

„Am găsit o soluţie prin care vom putea să prelungim pentru anumite categorii această facilitate. Sper că în zilele următoare să avem detaliile. Vom veni şi cu această ordonanţă public. Ne apropiem de o soluţie care să permită celor afectaţi să beneficieze în continuare de această facilitate. Detaliile le vom prezenţa zilele următoare”, a spus Florin Cîţu, noul premieri al României.

Acesta a precizat și că salariul minim va crește peste rata inflației, cu 3,1% în 2021.

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi că se va vaccina împotriva coronavirusului „atunci când îmi vine rândul”.

Reporter: Vă vaccinați când o să vă vină rândul?

Florin Cîțu: Da, când îmi vine rândul, mă voi vaccina! Cu siguranță! potrivit Digi 24.

Alexandru Nazare, noul ministru de Finanțe, a spus și el că se va vaccina.

Premierul Florin Cîțu anunță că se vaccinează anti-COVID.  Astăzi, președintele Klaus Iohannis a reconfirmat că vaccinarea împotriva COVID în România va începe pe 27 decembrie, în același timp cu toate țările din Uniunea Europeană.

„Aceste vaccinuri sunt sigure, eficiente și autorizate la cele mai înalte standarde europene. Recomandăm tuturor românilor să fie pregătiți să se vaccineze”, a dat asigurări șeful statului.

Related posts

Ce spune Nelu Tătaru despre revenirea la starea de urgență, la un bilanț de 2.343 de infectări zilnice

Constantinescu Gabriel

Coronavirusul nu a fost „scăpat” din laboratorul din Wuhan. „Este un excelent scenariu de film” crede șeful echipei de experți OMS

Constantinescu Gabriel

Cel mai negru scenariu în criza coronavirusului, analizat de președintele Klaus Iohannis. „Trebuie să ne descurcăm cât se poate de bine cu ceea ce avem”

Constantinescu Gabriel

1 comment

Guvernul a înghețat salariile bugetarilor. Florin Cîțu: „Acesta este un impact bugetar de aproape 12 miliarde de lei” - Lumea Politică 30 decembrie 2020 at 20:04

[…] Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, după ședința de Guvern, că salariile şi sporurile de care beneficiază personalul din administraţia publică centrală şi locală, inclusiv cel care ocupă funcţii de demnitate publică, se vor menţine anul viitor la nivelul celor din decembrie 2020, potrivit Digi 24. […]

Reply

Leave a Comment