QR
Coduri QR pentru parcările de reședință. Aceasta este soluția găsită de primarul sectorului 6 pentru identificarea mașinilor care parchează ilegal pe locurile cu plată.
„Mi-ați cerut ca poliția locală să meargă și să vadă de ce anume foarte multe dintre aceste locuri de parcare sunt ocupate de mașini cu numere de TR, GR, IF, DB etc. (…) De azi, 20 iunie 2022, Primăria Sectorului 6, prin Administrația Comercială Sector 6, a început distribuirea QR codurilor către toți cei aproximativ 43.000 de beneficiari ai locurilor de parcare. Plicurile care vor ajunge în cutiile poștale ale oamenilor conțin un ecuson care trebuie lipit pe parbriz și o scrisoare cu instrucțiuni.
Procesul de distribuire a plicurilor se face etapizat și va dura până la finalul lunii august. Tot până atunci, șoferii sunt obligați să-și lipească pe parbriz, la loc vizibil, ecusonul cu QR codul primit. Poliția locală sau reprezentanții primăriei verifică, printr-o aplicație specifică, autenticitatea QR codului”, a anunțat Ciprian Ciucu.

Amezi pentru neafișarea sau înstrăinarea ecusonului cu codul QR

Neafișarea codului este sancționată cu amendă contravențională cuprinsă între 100 și 200 de lei. Amenzile vor fi date de Poliția Locală pe baza sesizărilor sau a verificărilor aleatorii.
Totodată, înstrăinarea ecusonului și afișarea lui într-un alt autovehicul, neînregistrat în baza de date a Administrației Comerciale Sector 6, vor duce la rezilierea contractului, fără nicio notificare prealabilă.
În cazul deteriorării sau pierderii ecusonului, beneficiarul are obligația să solicite unul nou la Administrația Comercială. Acesta va fi eliberat contra cost.

Un cod QR înseamnă o singură mașină

În Sectorul 6, poate fi alocat un singur loc de parcare pe apartament/familie. Așadar, un singur QR cod pentru o singură mașină.
Dacă familia deține două sau mai multe autoturisme, acestea pot fi înscrise în aplicația „eSector6” ca autoturisme secundare.
Proprietarul va putea folosi locul de parcare pentru oricare dintre mașini. Asta chiar dacă numai una dintre ele deține QR cod în parbriz. Poliția locală poate verifica, pe baza numerelor de înmatriculare, dacă autoturismele sunt sau nu declarate în aplicație.
Dacă autoturismul pentru care a fost încheiat contractul de parcare nu poate fi folosit, iar șoferul vrea să utilizeze o altă mașină, trebuie să notifice Administrația Comercială.
Notificarea va conține numărul de înmatriculare al noului autoturism, locul de parcare aferent, datele de începere și de terminare a folosirii mașinii respective.
Perioada de folosire a unui alt autoturism nu poate depăși 60 de zile cumulate pe an. De asemenea, numărul maxim de cereri care pot fi depuse într-un an este de cel mult cinci.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *