elena udrea
elena udrea

Luni, 20 iunie, Elena Udrea a fost adusă din Penitenciarul Târgşor, unde e încarcerată de patru zile, în fața magistraților de la Curtea Supremă, care judecă recursul în casaţie declarat de fostul ministru împotriva deciziei prin care a primit 6 ani de închisoare.

Elena Udrea și Rudel Obreja au fost aduși în sala de judecată. Avocatul lui Udrea, Veronel Rădulescu, cere să se mențina suspendarea executării pedepsei pentru clienta lui, dispusă de ÎCCJ in procesul precedent, al contestației in anulare, scrie Libertatea.

El susține că nu a fost solutionata definitiv contestația în anulare. Joia trecută, poliţiştii bulgari au predat-o pe Elena Udrea autorităţilor române, iar ea a ajuns la penitenciarul pentru femei din Târgşor. A doua zi, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au trimis o citaţie la închisoare, pentru ca Udrea să fie adusă la termenul de luni al procesului în care se judecă recursul în casaţie.

„Am verificat dosarul, au citat-o vineri, prin notă telefonică, iar procedura este legal îndeplinită”, a declarat, pentru Libertatea, Silvia Uscov, avocata Elenei Udrea.

Fostul ministru al Turismului și Dezvoltării a stat în închisoarea din Bulgaria 64 de zile, apoi a fost extradat în România. Udrea se află acum în penitenciarul de femei Târgşor. Duminică, 19 iunie, avocatul lui Udrea i-a făcut o vizită, unde au pus la punct ultimele detalii pentru recursul la Înalta Curte.

Reamintim că Elena Udrea a fost condamnată la şase ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute” pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Cu o zi înainte de începerea dezbaterilor la ÎCCJ, fostul ministru a publicat un mesaj pe rețelele sociale referitor la procesul său, în care face acuzații grave.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *