Asociațiile de proprietari din sectorul 2 primesc finanțare europeană pentru digitalizare. Este vorba despre un proiect finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA).
„Încă un proiect cu finanțare europeană a fost aprobat pentru Sectorul 2. E vorba de dezvoltarea unei platforme digitale care să integreze și să simplifice întreaga relație dintre administrația locală și asociațiile de proprietari pe câteva componente importante: documentele contabile, evidența contractelor de salubrizare și reabilitarea termică a blocurilor.
Prin acest proiect așezăm fundația pentru o administrație modernă, accesibilă, în contact permanent cu oamenii pe care îi deservește. Nu vorbim doar de un portal, ci de o schimbare radicală în modul de relaționare al asociațiilor de proprietari cu administrația publică locală.
Obiectivul final – să nu ne mai fie groază când avem nevoie de ceva de la Primărie. Să fie simplu și rapid”, a punctat primarul sectorului 2, Radu Mihaiu.
Platforma digitală, care va integra și va simplifica relația dintre administrația locală și asociațiile de proprietari, are trei direcții cheie:
👉 Documente contabile – verificarea modului de organizare și desfășurare a operațiunilor financiar-contabile;
👉 Evidența contractelor de salubrizare;
👉 Sprijinirea activității de reabilitare a blocurilor din fonduri nerambursabile.
Noua platformă va îmbunătăți și misiunea Serviciului de Relații cu asociațiile de proprietari din cadrul Primăriei în ceea ce privește:
✅ Informarea, îndrumarea și sprijinul în respectarea și aplicare legislației specifice privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor;
✅ Înregistrarea și evidența datelor de contact actualizate online;
✅ Acces facil la documentele asociațiilor cu privire la modul de organizare și funcționare al acestora;
✅ Intervenție rapidă și sancționarea neîndeplinirii atribuțiilor de către președinte, membrii comitetului executiv, cenzori, administrator.
Valoarea totală a proiectului este de 3.972.184 de lei, iar perioada de implementare este de 12 luni.
În sectorul 2 al Capitalei sunt aproximativ 372.000 de locuitori și  2.655 de asociații de proprietari.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *