Image default
Actualitate

Paradisul milionarilor, lovit de COVID. Ce politicieni au reședințe în comuna Cornu

Comuna Cornu a ajuns pe primul loc în clasamentul localităţilor din Prahova privind rata incidenţei cumulative a COVID-19 la 1000 locuitori, conform unui raport al prefecturii. Localitățile de aici sunt printre cele mai cunoscute din județ dar și de la nivelul țării, pentru că aici au domenii mulți politicieni și alte persoane publice din România.

Potrivit datelor furnizate joi de Prefectura Prahova, rata de infectare în comuna Cornu a ajuns la 7.36.

La o populaţie de 4212 de locuitori, sunt active 31 acum de cazuri de COVID-19. Pe locul al doilea, cu o incidenţă de 7,01 la mia de locuitori se află comuna Poiana Câmpina, urmată de municipiul Câmpina cu o rată de infectare de 6, 83. Pe lista ”roşie”, cu rată de infectare mare, peste 6 cazuri active la mia de locuitori, se află Ploieşti (6,23), Buşteni (6,39), Brebu (6,77), Păuleşti (6,30) şi Gornet (6.09). Alte opt localităţi, printre care şi Sinaia, au rată de infectare mare, peste 5 la mie, şi sunt monitorizate de autorităţile sanitare.

Autorităţile nu au luat până la această oră o decizie privind carantinarea localităţilor din Prahova cu grad mare de infectare.

Cornu a devenit celebră după ce în anul 2000, când Adrian Năstase, care era atunci premier și șeful PSD, și-a cumpărat o fermă de găini si o casă. Ulterior, în zonă și-au cumpărat terenuri si case de vacanta mai mulți foști lideri politici, printre care se numără Victor Ponta, Emil Constantinescu, Daciana Sârbu, Ilie Sârbu, Ioana Petrescu, Mișu Negrițoiu, Șerban Mihăilescu și ex-președintele CJ Prahova, Mircea Cosma.

Citește pe aceiași temă

România a ajuns a treia țară europeană afectată de coronavirus. Explicațiile profesorului Alexandru Rafila

Starea de urgență va fi prelungită pentru încă o lună. Președintele Klaus Iohannis: „Nu este momentul să ne relaxăm!”

Constantinescu Gabriel

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, a anunțat că are coronavirus

Andrada Ionescu

Lasă un comentariu