Conacul lui Abramovici, o proprietate de lux din Munții Stâncoși
Conacul lui Abramovici, o proprietate de lux din Munții Stâncoși

Conacul lui Abramovici, o proprietate de lux din Munții Stâncoși, ar putea deveni ținta sancțiunilor americane. Este o proprietate vastă, situată chiar lângă o stațiune de lux, un conac de 14.000 de metri pătraţi, situată pe un teren de 200 de acri, în Snowmass, Colorado, chiar lângă Aspen.

De asemenea, miliardarul de la Chelsea ar mai deține și o cabană de 5.500 de metri pătraţi în Snowmass Village, achiziționată în 2008 pentru 11,8 milioane de dolari, arată CNBC, preluat de Adevărul.

Experții financiari spun că proprietățile deținute de Abramovici ar putea reprezenta țintele principale pentru înghețarea activelor.

Conacul lui Abramovici este o proprietate incredibilă şi  foarte rară”, a spus Riley Warwick, co-fondatorul echipei de brokeraj Saslove & Warwick din Aspen la Douglas Elliman Real Estate.

Brokerii locali apreciază că proprietatea ar putea fi vândută cu suma de 50 de milioane de dolari, în contextul creșterii prețurilor din ultima vreme. Conform datelor locale referitoare la proprietăţi, spre deosebire de majoritatea proprietăţilor imobiliare deţinute de oligarhi în SUA, proprietăţile Snowmass au fost achiziţionate şi rămân pe numele lui Roman Abramovici.

Abramovici, sancționat de Marea Britanie

După două săptămâni de presiuni ale societății civile, Roman Abramovici și alți 6 oligarhi ruși au fost sancționați de Marea Britanie. Guvernul a înghețat activele deținute de șapte oligarhi ruși, printre aceștia fiind și Roman Abramovici, patronul de la Chelsea FC.

În contextul invaziei Rusie în Ucraina, SUA și UE, dar și alte state au dispus o serie de sancțiuni Federației Rusiei și oligarhilor care dețineau active pe teritoriul țărilor străine.

Printre aceștia se numără Igor Secin, Oleg Deripaska și Dmitri Lebedev, informează CNN. Totuși, lui Abramovici i s-a permis să continue activitățile legate de clubul de fotbal Chelsea FC, pe care el îl controlează de aproape două decenii.

Este puțin probabil ca miliardarului de 55 de ani să i se mai permită vreodată să locuiască pe teritoriul Marii Britanii. Oficialii responsabili de imigrare au primit ordine de a restricționa accesul lui Abramovici în țară.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *