Image default
Actualitate

Conflict mocnit în USR, pentru sectorul 3 al Capitalei. Transcriptul ședinței în care Dan Barna țipă la Ana Ciceală

Un conflict mocnit are loc în USR, iar miza este fotoliul de primar al sectorului 3 al Capitalei. O discuție internă din partid a ajuns în media online, iar în timpul discuției tensionate liderul Dan Barna țipă la viitoarea candidată la sectorul 3, Ana Ciceală, acuzând-o de ipocrizie.

Alianța USR-PNL pe plan local i-a stârnit nemulțumirea Anei Ciceală, iar Dan Barna și-a pierdut cumpătul, se arată în transcrierea ședinței, publicată de PsNews.

Scandalul din USR a pornit după ce Ana Ciceală a decis că nu e de acord cu înțelegerea cu PNL, moment în care Dan Barna a început să țipe și s-o acuze de „ipocrizie” pe Ana Ciceală.

Din înregistrarea audio, se înțelege că Anei Ciceală i-ar fi fost oferită funcția de viceprimar, dar aceasta ar fi solicitat că vrea „ceva scris”. Pe grupul intern al USR, Ana Ciceală se apără și spune că „funcția de viceprimar i-ar reveni lui Vlad Voiculescu”.

Dan Barna (țipă): Au fost discuții cu toți președinții de filiale, toți știu foarte bine. Încetează cu ipocrizia asta că mă enervezi. Tu profiți că eu sunt un om de bun simț și de comitet și vă accept tot trollajul, accept toate mitocăniile și mizeriile astea și continui să mi le spui în față.

Dan Barna: Doar că ți s-a spus foarte clar cum arată, ți-am zis și de varianta cu viceprimar, dar ai spus ok vreau ceva scris. Tu ai folosit ieșirea asta ca să punctezi intern, numai că asta a afectat toată povestea.

Ana Ciceală: Eu ți-am dat la telefon toate argumentele pentru care nu e bine să facem asta.

Dan Barna: Că ai făcut campanie și dacă nu ieși tu primar nu are rost să se facă nimic. Nu se poate asta.

Dan Barna a confirmat către Biroul Național al Partidului că negocierile cu PNL nu au dus la niciun rezultat, dar se pare că nici USR și nici PNL nu ar ținti Sectorul 3, întrucât Robert Negoiță are cele mai mari șanse la victorie.

Conflict mocnit. Transcriptul ședinței USR

Dan Barna: Și atunci trebuia să deschid, să facem o mutare ordonată cu campania, să facem ceva să punem presiune, că lor li se rupe, semnăturile lor le iau la xerox. Pe când dacă le dăm cartof fierbinte și le spunem dacă vreți să faceți echipă cu Nicușor vorbiți, din punctul nostru se poate, ajungem la un acord 3 la 3 care e pe masă. Efectul a venit instantaneu pentru că știu și ei că nu le convine. Asta a fost logica generală. Iar stadiul discuțiilor tu îl știai foarte bine. Nu poți ca om politic care vrei să faci pe termen lung carieră într-un oraș, într-o țară să reacționezi cu un cuțit la fiecare chestie că nu ne ajută. Adică ok. De fapt ce-a fost asta? Tu și câțiva colegi ați vrut să punctați intern, să-și ia Barna hate. Ne convine deal-ul până la urmă. Își ia Barna niște hate, oricum el e out. Dar asta ne afectează pe toți. Dacă îmi dați mie castane nu vă ajută nici pe voi în campanie electorală. În restul perioadei, când avem alegeri interne pot să înțeleg. Ne afectează pe toți, faptul că m-ai slăbit pe mine interne…

Ana Ciceală: Tu ai ieșit cu acel articol. De ce nu m-ai sunat că ieși cu acel articol? Că uite ce am discutat cu Orban. Eu nu-mi amintesc de informarea asta către BN.

Barna: Ce anume e nou? Ce anume nu știai? Știai absolut tot?

Ana: Nu e vorba de mine. E vorba de toți colegii.

Dan Barna: Nu Ana, nu toți colegii au ieșit public.

Ana Ciceală: Tu ai ieșit public. Ai spus uite ce am discutat cu orban

Dan Barna ridică vocea: Ana tu știai sau nu?

Ana Ciceală: Eu știam că nu s-a ajuns la nicio concluzie, că eu am refuzat. Nu vrem să renunțăm la această candidatură și mă așteptam că Dan se bate pentru candidatura la 3 din moment ce nu a mai spus nimic după ce am spus că nu în mod oficial. Nu mi-a răspuns la telefon, am trimis un mesaj scris în care am spus că am revenit după cum am promis, am vorbit cu Bogdan Stroe, nu are sens să renunțăm la candidatura asta (n.r. pentru sectorul 3).

Dan Barna: Doar că ți s-a spus foarte clar cum arată, ți-am zis și de varianta cu viceprimar, dar ai spus ok vreau ceva scris. Tu ai folosit ieșirea asta ca să punctezi intern, numai că asta a afectat toată povestea.

Ana Ciceală: Eu ți-am dat la telefon toate argumentele pentru care nu e bine să facem asta.

Dan Barna: Că ai făcut campanie și dacă nu ieși tu primar nu are rost să se facă nimic. Nu se poate asta.

Ana Ciceală: Dacă vrem voturi în București trebuie să ne gândim la binele USR, nu la discuțiile noastre interne. Măcar puteai să-mi spui înainte, uite cu ce ies eu, eu am decis, în numele USR, neconsultandu-mă cu nimeni, că astea sunt sectoarele pe care le dăm. Nu m-am consultat cu BN, nu m-am consultat cu filialele din București, cu Năsui, cu Voiculescu, cu nimeni. Tu ai spus că nu vrei, ok, eu am luat decizia drept președinte de partid să fac asta și ok, ieșeai cu asta în public.

Dan Barna: încetează cu punctajul ăsta că suntem doar în BN acum. Ok asta poți să-l verși în partid mai departe ca să punctezi intern.

Ana Ciceală: Nu e vorba de discuții interne.

Dan Barna țipă: Au fost discuții cu toți președinții de filiale, toți știu foarte bine. Încetează cu ipocrizia asta, că mă enervezi. Tu profiți că eu sunt un om de bun simț și de comitet și vă accept tot trollajul, accept toate mitocăniile și mizeriile astea și continui să mi le spui în față.

Membru USR: Dar până acum nu am ieșit eu publlic, dar cu tonul ăsta cred că o să ies și eu.

Dan Barna: Nu la tonul asta, dar bă accept o dată, de două ori, dar mi se spune ipocrit (nu se mai înțege).

Membru USR: Hai bă lasă textele astea. Cereți scuze pentru ieșirea asta.

Dan Barna: E o ieșire pe care mi-o asum. Nu se poate să faceți numai mizerii de-astea. Am vorbit cu Ana, am vorbit cu Bogdan, am vorbit cu Nicușor, v-am spus argumentele, am vorbit cu Ștefan, iar toți președinții de filiale știu contextul, am vorbit cu Claudiu, nu încerca să bagi acum vrăjeală de-asta că vezi doamne s-a trezit Ana într-o noapte după ce mă chinui cu negocierile astea și cu BN-ul și cu toate astea.

Ana Ciceală: După ce eu și cu Bogdan ți-am spus că nu e ok și nu renunțăm, tu nu ne-ai mai spus nimic.

Barna: Am zis că voi continua discuțiile cu Orban și o să revin când am date, dar v-am zis că așa cum arată lucrurile, aia e direcția spre care se merge.

Ana: Dan, fii atent, și la Sectorul 3.

Barna: Tu consideri că USR este candidatura ta exclusiv și eu cred că pentru București și Nicușor este necesar acest sacrificiu pe care ți-l cer să-l faci. Tu poți să decizi să faci ce vrei, dar ideea că dacă nu e Ana candidat la Sectorul 3, unde n-avem nicio șansă nici teoretică, înseamnă că USR e afectat și pierde voturile, asta e o idee cu care nu sunt de acord și e falsă. Despre asta e vorba.

Related posts

Parlamentarii USR își vor prezenta marți demisia pentru a nu beneficia de pensie specială

Andrada Ionescu

Dan Barna anunţă referendum pentru iniţiativa ”Fără penali în funcţii publice”

Andrada Ionescu

Poliția Locală trebuie desființată, spune europarlamentarul PLUS Dragoș Tudorache. Este o instituție la cheremul primarilor

Constantinescu Gabriel

3 comments

Conflictele din USR apar de acum zilnic. Episodul Iulian Bulai Mihai Goțiu 24 iulie 2020 at 18:32

[…] numai o zi după ce s-a aflat despre ședința tensionată din USR în care Dan Barna a țipat la candidata la sectorul 3 Ana Ciceală, Iulian Bulai l-a criticat deschis pe colegul său de partid Mihai […]

Reply
Ana Ciceală a fost executată „scurt şi brutal” de către Dan Barna 5 august 2020 at 17:11

[…] de candidați în Capitală, iar funcția de candidat la Sectorul 3 a revenit PNL, astfel că Ana Ciceală și-a pierdut dreptul de a […]

Reply
Un conflict cu spray lacrimogen între candidații la o primărie din Prahova 11 septembrie 2020 at 17:31

[…] Un conflict cu spray lacrimogen a avut loc joi seară în comuna Podenii Noi iar principalii protagoniști au fost primarul în funcţie al comunei Podenii Noi (PPU-SL), Mihai Alioante, şi contracandidatul său din partea PNL, Cristian Stârpici. […]

Reply

Leave a Comment