Protestele din Franța au culminat cu incendii și lupte de stradă
Protestele din Franța au culminat cu incendii și lupte de stradă

Protestele din Franța au culminat cu incendii și lupte de stradă , în cele mai violente confruntări cu forțele de ordine de până acum. 172 de persoane au fost arestate până joi seara, din care 77 la Paris, iar peste 140 de jandarmi de jandarmi și polițiști au fost răniți unii dintre ei destul de grav.

În marile orașe din Franța, manifestanții care cer renunțarea la creșterea vârstei de pensionare cu doi ani au făcut baricade din gunoaiele strânse în ultimele două săptămâni din cauza grevei gunoierilor, cărora le-au dat foc. Geamurile unor clădiri guvernamentale au fost sparte iar intrarea în Primăria din Bordeaux a fost incendiată.

În Franța au fost arestate până în prezent 172 de persoane, dintre care 77 la Paris, unele dintre ele pentru „atacuri asupra unor persoane însărcinate cu autoritatea publică” sau „incendii”, a spus ministrul francez de Interne Gérald Darmanin, transmite France 24, citat de B1TV.

Protestele violente „nu sunt ceea ce au vrut sindicatele”, dar vina e a guvernului

Apelurile liderilor de sindicat pentru proteste non-violente, pentru a menține opinia publică de partea lor, au fost ignorate de o serie de manifestanți din întreaga Franță, care s-au ciocnit cu poliția și au provocat incendii în marile orașe.

Imaginile cu gaze lacrimogene, violențe și incendii nu a fost ceea ce și-au dorit sindicatele”, a spus jurnalistul Marc Perelman de la France24, „dar, acestea fiind spuse, potrivit unui sondaj care a apărut astăzi… 70% dintre cei întrebați dau vina pe guvern pentru violențe.”

Prim-ministrul Franței, Élisabeth Borne, a declarat că violențele și pagubele înregistrate la protestele de joi sunt „inacceptabile”. Ea a adăugat că este recunoscătoare poliției și altor servicii de urgență.

Videoclipurile de pe rețelele de socializare ale postului local de știri Rue 89 Bordeaux au ar[tat un incendiu la intrarea în Primăria din Bordeaux, joi seara, după o zi de proteste în oraș, urmat de sosirea pompierilor pentru a stinge incendiul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *