Controalele în școli vor începe de luni, a anunțat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu. Acestea urmăresc respectarea „riguroasă” a regulilor sanitare, a explicat demnitarul, și sunt vizate toate unitățile de învățământ din România.

Controalele în școli încep luni, 4 octombrie, a precizat Sorin Cîmpeanu duminică seară, la Digi24.

Am insistat să fie cuprinsă şi în Hotărârea CNSU – intensificarea acţiunilor de control din partea inspectoratelor şcolare judeţene, direcţiilor de sănătate publică şi a tuturor instituţiilor abilitate. Acest lucru de intensificare a acţiunilor de control în vederea verificării respectării riguroase a normelor face parte şi din ordinul comun de ministru. Trebuie intensificate aceste controale. (…) Inspectoratele şcolare judeţene, conducerile şcolilor, direcţiile de sănătate publică şi chiar instituţii în Ministerul de Interne. Cei care au aceste controale în responsabilitate ştiu să le facă şi noi vom insista să le facă, iar noi vom verifica în ce măsură se fac aceste controale. Ar trebui să înceapă de mâine evident şi vor începe de mâine. (…) Vom intensifica acţiunile de verificare în toate şcolile din România”, a declarat ministrul.

Autoritățile au eliminat săptămâna trecută pragul de închidere a școlilor, regulă care prevedea că elevii trec în online de la incidențe mai mari de 6 la mie. Acum, decizia de intrare în online se va lua o dată cu carantinarea unei zone sau localități, și numai în anumite cazuri.

Ordinele de carantinare prin care localităţile intră în carantină vor prevedea în ce măsură activităţile pot să se mai desfăşoare sau nu în carantină. Cele mai mult dintre activităţi nu se vor mai putea desfăşura în carantină, însă aceste lucruri vor fi precizate de către ordinele de carantinare care sunt emise de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *