Prima reacție a lui Cîțu după incendiul din Constanța. Premierul Florin Cîțu a cerut demiterea managerului Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, și a demis președintele Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS).

Prima reacție a lui Cîțu după incendiul din Constanța. Cîțu a cerut primarului Constanței, Vergil Chițac, să o demită din funcție pe Stela Halichidi, manager al spitalului, întrucât acesta este administrat de primărie. La câteva ore de la producerea incendiului la secția ATI, unde au murit șapte persoane, Cîțu a semnat ordinul pentru demiterea lui Vlad-Teodor Berbecar de la președinția Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate.

În ceea ce privește astăzi, informațiile pe care le am eu, am luat două decizii. În primul rând, l-am sunat pe domnul primar al Constanței, Vergil Chițac, și i-am cerut să o demită din funcție pe doamna manager al Spitalului de Boli Infecțioase. În același timp, am semnat ordinul prin care l-am demis pe președintele ANMCS, precum și a președintelui care de când a intrat în funcție n-a mai făcut nicio evaluare și era în atribuțiile domniei sale să facă evaluări în ceea ce privește acreditările spitalelor din România, mai ales că la acest spital din Constanța avem mai multe nereguli pe care le-am descoperit în acest moment”, a declarat premierul, vineri, la Palatul Victoria.

Potrivit șefului DSU, Spitalul de Boli Infecțioase Constanța nu avea autorizație de securitate la incendiu. În plus, la controlul din februarie au fost depistate mai multe nereguli, printre care și faptul că instalația de detectare a incendiilor nu funcționa.

Leave a comment

Lasă un răspuns