Instalația de semnalizare a incendiilor nu mergea la Spitalul din Constanța
Instalația de semnalizare a incendiilor nu mergea la Spitalul din Constanța

Instalația de semnalizare a incendiilor nu funcționa la Spitalul de boli Infecțioase din Constanța, a spus Raed Arafat. Șapte oameni au murit vineri dimineață într-o nouă tragedie care mistuit spitalele din România, după Piatra Neamț și Matei Balș în București. Ca de obicei, neregulile sunt arătate cu degetul după producerea unor tragedii.

Inițial, ISU a comunicat nouă persoane decedate în incendiul de la spitalul din Constanța, după mai multe ore în care nu a existat această informație, pentru ca apoi să revină la cifra șapte.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța a efectuat două controale, unul în 2020 și altul în februarie 2021, iar la ultimul dintre ele au fost constatate mai multe nereguli, inclusiv că nu funcționa instalația de semnalizare a incendiilor, a precizat secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, citat de B1TV.

„Spitalul de infecțioase Constanța a fost supus la două controale de către ISU Constanța, unul în anul 2020 și unul în februarie 2021. În cadrul ultimului control au fost constatate anumite nereguli, care au fost trecute în raportul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța, unele nereguli care se referă la instalațiile electrice și unele improvizații, la siguranțe dezechilibrate, adică cu sarcină, cu modul în care sunt reglate, și s-a constatat nefuncționalitatea instalației de semnalizare a incendiului. Existau în spital, după discuția noastră și cu colegele de la spitalul respectiv, senzori pentru oxigen, care existau în saloane, am înțeles, dar instalația de detectare a incendiilor nu exista. Sunt explicații care ni s-au zis, aici rămâne, bineînțeles, ca Spitalul de infecțioase să dea aceste explicații, dar revin la un aspect pe care să îl subliniez, aici nu putem nici să tragem la răspundere, nici nimic, există un procuror care investighează cazul și există o analiză a tot ce s-a întâmplat, se uită la toate datele, la toate documentele, discută cu toată lumea înainte să se iasă cu o concluzie”, a declarat Raed Arafat.

Sursa foto: Fb Radu Tudor

Leave a comment

Lasă un răspuns