Coronavirusul la copii nu a determinat foarte multe forme severe
Coronavirusul la copii nu a determinat foarte multe forme severe

Coronavirusul la copii nu a determinat foarte multe forme severe până acum, a declarat secretarul de stat Andreea Moldovan, dar mutațiile virusului se transmit mult mai ușor la cei mici iar acest lucru înseamnă menținerea și respectarea cu strictețe a măsurilor sanitare.

„Noile tulpini circulante sunt mai contagioase pentru copii şi se transmit mai uşor, de aceea categoric copiii sunt un element important de prevenţie din partea tuturor. Nu am avut foarte multe forme severe la copii, ceea ce este îmbucurător, dar prevenţia rămâne de bază şi este un sector la care trebuie să fim cu toţii extrem de atenţi”, a declarat secretarul de stat.

Coronavirusul la copii. Andreea Moldovan a remarcat faptul că vârsta medie a celor care ajung să fie internați în spitale cu COVID-19 a scăzut. De asemenea, și formele de boală sunt mai severe.

„Ceea ce se observă în spitale este o rată mai mare de internare a persoanelor cu vârstă mai scăzută decât au fost în valurile anterioare, şi cu forme grave la aceste categorii. Deci vârste de adult tânăr”, a mai spus Andreea Moldovan, citată de B1TV.

Vaccinurile, eficiente și la mutațiile coronavirusului

Andreea Moldovan a ținut să sublinieze, totuși, că vaccinurile care se administrează deja pot proteja și în fața acestor noi tulpini de virus: „Nu avem foarte multe date de eficienţă, cele pe care le avem sunt de multe ori aproximative, dar cu siguranţă nivelul de anticorpi neutralizanţi care apare are un grad de protecţie şi faţă de aceste noi tulpini”.

Tulpina de coronavirus descoperită în Marea Britanie circulă deja în România din ianuarie. Institutul Național de Sănătate Publică transmitea, pe 23 februarie, că această variantă e prezentă în jumătate din județe și există o probabilitate mare de a cuprinde toată țara în viitorul apropiat.

Săptămâna trecută au fost depistate primele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană, iar luni două cazuri cu varianta braziliană.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *