Primăria Municipiului București a introdus biletul orar, valabil pe mijloacele de transport în comun ale STB. Practic, o călătorie achitată prin SMS sau aplicație este valabilă timp de o oră din momentul achiziționării și poate fi utilizată pe mai multe mijloace de transport pentru a parcurge traseul. Prețul biletului rămâne  1,3 lei.

Biletul valabil timp de o oră poate fi cumpărat prin SMS la 7458 sau prin aplicația B-pay.

„Unul dintre motivele introducerii biletului orar este încurajarea plății electronice. În perioada pandemiei trebuie să ne adaptăm la situații noi, care să ne ofere cât mai multă siguranță (…) Un alt avantaj al acestui bilet orar este faptul că orice persoană care schimbă mai multe mijloace de transport economisește bani și timp (…) În decurs de o oră, va plăti o singură dată prețul biletului. O consecință directă a introducerii acestui mod de plată ne dorim a fi încurajarea achitării călătoriei de cât mai mulți beneficiari și, astfel, evitarea pierderilor prin neplată din diferite motive, așa cum se întâmplă din păcate, în prezent.

Cel mai important acum, pe termen scurt, îmi doresc ca mijloacele de transport în comun să fie civilizate, să fie curate și predictibile. Pentru a încuraja bucureștenii să folosească mai mult transportul în comun, trebuie să le oferim cu prioritate aceste condiții”, a punctat Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan.

Cum cumperi biletul valabil o oră

Pentru a achiziționa biletul orar, călătorii trebuie să actualizeze sau să instaleze aplicaţia B-Pay din Google Play sau AppStore. Apoi, trebuie să acceseze „călătorii orare”. Clientul introduce datele cardului și primește dovada plăţii pe e-mail.

Pentru plata prin sms, persoanele interesate trebuie să trimită mesaj la numărul 7458 cu textul:

U – pentru călătorii urbane nelimitate – valabilitate 60 de minute din momentul primirii codului de confirmare (Tarif 0,30 euro + TVA),

R – pentru călătorii regionale nelimitate, valabilitate 90 de minute din momentul primirii codului de confirmare (Tarif 0,30 euro + TVA),

E – 1 călătorie Linie Expres (Tarif 0,65 euro + TVA) exemplu: E780 pentru linia expres 780)

ZI – abonament 1ZI, toate liniile urbane (Tarif 1,50 euro + TVA

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *