ÎPS Teodosie: Biserica nu se va închide, că nu e a autorităților vremelnice, ci a lui Dumnezeu

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, spune că autoritățile nu vor închide bisericile din Constanța din cauza epidemiei de Covid 19.

Totodată, ÎPS Teodosie a făcut declarațiile după ce în spațiul public au apărut discuții despre posibilitatea instituirii unor noi măsuri de restricție din cauza înmulțirii cazurilor de infectare cu virusul SARS CoV-2, scrie HotNews.

ÎPS Teodosie: Biserica nu se va închide, că nu e a autorităților vremelnice, ci a lui Dumnezeu

ÎPS Teodosie spune că bisericile nu se vor închide deoarece autoritățile statului nu au drept de proprietate asupra acestora.

„Iată și noi suntem amenințați în aceste zile căci, cine știe, poate trebuie să se închidă și bisericile. Nu se vor închide la noi, să luptăm împreună și să ne mărturisim credința. Biserica nu-i a celor care sunt autorități vremelnice, biserica aparține lui Dumnezeu și ne aparține și nouă celor ce ne rugăm. Cei care nu pot și nu știu să se roage pot să spună orice, dar noi ne vom ține rânduiala”, a anunțat ÎPS Teodosie.

ÎPS Teodosie a sfidat regulile sanitare din nou organizând o nouă procesiune la care au participat mii de oameni, în Constanța. Circulația a fost blocată cu ocazia sărbătorii Sfântului Haralambie, pe Bulevardul Tomis, iar Arhiepiscopul Tomisului a apărut, la fel ca și dățile trecute, într-o trăsură trasă de cai.

Apariția sa a fost la fel de extravagantă. Urcat într-o trăsură, alături de zeci de credincioşi şi preoţi, ierarhul a blocat circulația rutieră, mulți șoferi așteptând ca pelerinii să deblocheze principala arteră de intrare în oraş dinspre Ovidiu, relatează B1TV

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul