Coronavirusul se transmite ușor în perioada de incubație. Exact asta s-a întâmplat la Suceava, spune dr. Alexandru Rafila
Actualitate

Coronavirusul se transmite ușor în perioada de incubație. Exact asta s-a întâmplat la Suceava, spune dr. Alexandru Rafila

Coronavirusul se transmite ușor în perioada de incubație a bolii, a explicat preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila. Situația de la Spitalul din Botoșani, unde cel puțin 70 de cadre medicale s-au infectat, este anormală, iar transferul pacienților la alte spitale crește pericolul de transmitere a virusului.

„Nici măcar nu trebuie să fii medic să-ţi dai seama că alăturarea unor persoane infectate unor persoane sănătoase nu este normală. (…) Este fără comentarii. Nici măcar nu e nevoie să ai cunoştinţe medicale că-ţi dai seama că acest comportament este anormal. Era un comportament mobilizator, din câte am înţeles eu, dar mobilizator, sincer să fiu, nu am înţeles exact în ce sens”, a spus medicul Alexandru Rafila, marţi seară, la Digi 24.

Dezinfecţia spitalului „nu e un lucru chiar aşa complicat, pentru că, din fericire, virusul nu e chiar aşa rezistent” a mai spus Rafila.

Coronavirusul se transmite ușor iar pacienţi la care boala se află în stadiul de incubaţie, odată transferaţi la alte spitale, pot răspândi virusul, a explicat specialistul, potrivit PsNews.

„Riscul de răspândire a infecţiei în alte unităţi sanitare, dacă pacienţii sunt, de exemplu, în perioada de incubaţie a bolii este foarte serios”, a mai spus Alexandru Rafila.

Surse din cadrul spitalului sucevene susţin că directorul medical al unităţii sanitare i-a chemat pe medicii infectaţi şi pe cei sănătoşi la serviciu, printr-un sms în care ar fi invocat un ordin al ministrului Sănătăţii, ordin care nu a fost dat în realitate.

În plus, cadre medicale din spital susţin că nu li s-au pus la dispoziţie materialele sanitare necesare desfăşurării în siguranţă a profesiei.

Marţi seară, autorităţile române au anunţat trei noi decese cauzate de Covid-19, toate în cazul unor pacienţi internaţi la spitalul din Suceava, dar și 70 de cazuri de infectare a personalului medical.

Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru comiterea infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu.

Related posts

Slujbele religioase din biserici au fost suspendate în epidemia de coronavirus. Reacția Bisericii Ortodoxe Române

Măștile medicale se găsesc tot mai greu în farmacii. Recomandările medicilor împotriva gripei

Constantinescu Gabriel

Carantina totală se aplică în România de miercuri, 25 martie ora 12.00. În ce condiții se poate ieși din casă

Constantinescu Gabriel

Noua etapă de relaxare intrată în vigoare de luni, 15 iunie. Ce activități sunt permise acum în epoca coronavirusului

Banca Mondială estimează cea mai serioasă criză din ultimii 150 de ani

Marcel Ciolacu, din nou la spital după leșinul de duminică. De ce l-au văzut medicii de la Spitalul Militar

1 comment

Măști gratis pentru vecinii din Italia face un croitor român. Și carabinierii iau 26 martie 2020 at 19:03

[…] Coronavirusul se transmite ușor în perioada de… […]

Reply

Leave a Comment