Image default
Actualitate

Coronavirusul va acționa la fel de puternic și în 2021, crede Alexandru Rafila. Ce măsuri se pot lua de acum

Coronavirusul va lovi la fel de puternic și anul viitor, consideră Alexandru Rafila. Reprezentantul României la OMS se teme însă acum de gripa sezonieră, ale cărei simptome sunt asemănătoare coronavirusului, astfel că o diferențiere clară nu se poate face decât în laborator.

Soluția este vaccinarea împotriva gripei, iar atunci când va fi disponibil, și un vaccin anti COVID, a declarat Rafila la Antena 3.

Coronavirusul va lovi și în 2021. „Nu avem niciun motiv să considerăm că această boală nu va mai fi la fel de gravă în 2021 decât în măsura în care vom avea disponibil un vaccin prin care să prevenim infecția și medicamente care să fie foarte eficiente în tratarea pacienților care au fost deja infectați. În ceea ce privește infecția gripală, acolo sunt două lucruri. Trebuie să pregătim o capacitate de diagnostic de laborator care să permită diferențierea între cazurile cu noul coronavirus, respectiv cu virusul gripal, având în vedere că simptomatologia este asemănătoare. Și al doilea, este vorba despre vaccinarea antigripală care ar trebui să fie mult mai extinsă în acest an ca să evităm o situație foarte serioasă, care ar însemna ca o persoană să aibă infecție cu ambele tipuri de virus, ceea ce poate să pună foarte serios în pericol starea de sănătate și chiar viața acestor persoane”, a spus reprezentantul României la OMS.

Related posts

Alexandru Rafila crede că restricțiile guvernului sunt ineficiente: vom ajunge la 20.000 de cazuri noi în decembrie

Constantinescu Gabriel

Testarea în aeroporturi nu este complet relevantă, a explicat profesorul Alexandru Rafila. Cum se face și cât costă

De ce au ieșit românii în stradă protestând împotriva măsurilor anti-coronavirus, explică deputatul PSD Alexandru Rafila

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment