Procurorul general adjunct al Ucrainei a fost revocat din funcție
Procurorul general adjunct al Ucrainei a fost revocat din funcție

Procurorul general adjunct al Ucrainei a fost revocat din funcție chiar în timpul unui scandal de corupție care zguduie țara. Oleksii Simonenko a fost revocat din funcție în timpul unei remanieri a înalților funcționari, marți, a anunțat biroul procurorului general.

Potrivit agenției Reuters, citată de B1TV, declarația prin care a fost anunțată revocarea lui Simonenko- procurorul general adjunct – nu a oferit niciun motiv pentru această decizie, dar a precizat că aceasta a fost luată „conform propriei sale dorințe”.

Anterior, consilierul prezidențial Kirilo Timoshenko și ministrul adjunct al apărării Viacheslav Shapovalov au demisionat amândoi, în timp ce Ucraina este cuprinsă de un scandal de corupție la nivel guvernamental.

Viceministrul ucrainean al Apărării, Viaceslav Șapovalov, responsabil cu aprovizionarea trupelor cu alimente și echipamente, a demisionat, invocând „acuzații mediatice” de corupție, despre care el și ministerul spun că sunt nefondate.

O declarație de pe site-ul ministerului apărării a afirmat că demisia lui Șapovalov este „o faptă demnă de luat în seamă” care va contribui la păstrarea încrederii în minister.

Luni, adjunctul ministrului infrastructurii a fost demis și arestat pentru deturnarea de fonduri publice. Banii erau destinați pentru achiziția unor surse alternative de energie, în condițiile în care bombardamentele rușilor lovesc uzinele electrice și lasă milioane de ucraineni fără curent și căldură.

Biroul Naţional Anticorupţie al Ucrainei (NABU) îl acuză pe Vasil Lozinski că a primit comisioane de 400.000 de dolari pentru a facilita semnarea unor contracte de achiziţie la suprapreţ a unor echipamente, inclusiv generatoare de energie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *