Costel Alexe este vizat de percheziții ale procurorilor DNA
Costel Alexe este vizat de percheziții ale procurorilor DNA

Costel Alexe este vizat de percheziții ale procurorilor DNA, care au loc joi, în biroul său de la Consiliul Județean Iași. Anchetatorii ar căuta dovezi în sprijinul unor informații despre posibilitatea aranjării unor concursuri de angajare în instituție.

Procurorii DNA, însoțiți de jandarmi, fac percheziții, joi, în biroul lui Costel Alexe (PNL), președintele Consiliului Județean Iași, relatează B1TV.

Reprezentanții DNA au confirmat că procurorii anticorupție din Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în perioada februarie – august 2021.

„În cursul zilei de 23 septembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în patru locații situate pe raza județului Iași, din care trei la sediul unor instituții publice”, a transmis DNA, printr-un comunicat.

Liberalul Costel Alexe este vizat și într-un alt dosar de corupție. El este acuzat că, în calitate de ministru al Mediului, ar fi primit 22 de tone de tablă, în valoare de 103.000 lei, de la managerul combinatului siderurgic Liberty, ca să deblocheze alocarea de certificate de carbon ce ar putea valora 180 de milioane de euro.

Fostul ministru al Mediului, liberalul Costel Alexe, este acuzat de DNA că ar fi primit cele  22 de tone de tablă în valoare de 103.000 lei,  „în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme”, potrivit DNA.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *