COVID la metrou. Metrorex anunță măsuri de combatere a răspândirii infecției în stațiile de la metrou, dar înainte ca acestea să fie aplicate, vor fi aprobate de către Prefectura Capitalei. Principalele măsuri luate împotriva coronavirusului sunt adaptarea circulației trenurilor și intensificarea măsurilor de pază în stațiile aglomerate.

Prefectura Capitalei a anunțat că Metrorex a întocmit un plan în 20 de puncte de măsuri menite să limiteze răspândirea SARS-CoV-2 la metrou, care a fost deja discutat în cadrul Prefecturii, relatează B1TV.

Astfel, Metrorex va redistribui personalul de pază în stațiile mai aglomerate, în intervalele orare 07:00 – 10:00 și 16:00 – 19:00. La orele de vârf pot fi introduse trenuri suplimentare.

De asemenea, se are în vedere ca sosirea trenurilor la același peron, în stațiile aglomerate, să se realizeze, pe cât posibil, alternativ, astfel încât să nu se înregistreze valori crescute ale traficului de călători într-un interval scurt de timp”, transmite Prefectura Capitalei, într-un comunicat.

COVID la metrou. Măsurile vor fi implementate „în zilele următoare, după analizarea propunerilor discutate astăzi la sediul Instituției Prefectului – Municipiul București”.

Resticții anti-COVID în țară

De luni au intrat în vigoare mai multe măsuri menite să limiteze răspândirea coronavirusului. Masca a devenit obligatorie peste tot, iar instituțiile de învățământ au intrat în vacanță două săptămâni. În aproape toate spațiile, cu excepția magazinelor alimentare și farmaciilor, se cere certificat verde COVID.

Măsurile au fost adoptate în contextul în care România e lovită de cel mai puternic val pandemic de până acum, fiind înregistrate chiar și peste 500 de decese COVID.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *