Creșterea pensiilor nu este posibilă cu 40% la acest moment
Creșterea pensiilor nu este posibilă cu 40% la acest moment

Creșterea pensiilor nu este posibilă cu 40% la acest moment, a spus deputatul USR Cristian Seidler. Parlamentarii din Comisiile de buget au desființat documentul Guvernului prin care pensiile erau mărite cu 14%, astfel că Executivul e obligat să aplice actul normativ emis anul trecut de PSD care prevede o majorare de 40%

Cu siguranță nu sunt bani pentru asta, apreciază Cristian Seidler, care explică că în primele şapte luni ale acestui an, fondul de pensii publice are deja un deficit de 7,6 miliarde de lei. Seidler este membru în Comisia pentru Muncă din Camera Deputaților.

Parlamentarii din Comisiile de buget au abrogat, miercuri, la propunerea PSD, articolul din rectificarea bugetară potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40%.

„Ambii mei părinţi sunt pensionari. Orice creştere a valorii pensiilor ar fi binevenită pentru ei, ca pentru aproape toţi pensionarii (îi exclud pe cei cu pensii speciale şi nesimţite). Dar nu este şi posibilă. Prefer să le spun şi să vă spun şi vouă adevărul. Nu se pot mări pensiile cu 40% aşa cum v-a minţit şi vă minte în continuare PSD, pentru că nu au crescut încasările la fondul de pensii. Contribuţiile plătite de pensionarii de azi, pe când lucrau, au fost plătite pentru pensiile de atunci. Pensiile de acum se plătesc pe baza contribuţiilor de acum”, a scris deputatul USRpe pagina sa Facebook, potrivit publicației Știri pe Surse..

Creșterea pensiilor nu este posibilă cu 40%. El a adăugat că pensiile vor putea creşte doar dacă în România vor exista mai mulţi salariaţi, cu salarii mai mari în economia privată.

„În primele 7 luni ale acestui an, fondul de pensii publice are un deficit, un minus, de 7,6 miliarde de lei. Asta înainte de orice creştere. Bani pe care îi luăm cu împrumut şi îi vom plăti înapoi cu dobândă. Dacă am creşte cu 40% valoarea punctului de pensie, am mai adăuga câte 2,6 miliarde de lei deficit în fiecare lună. Într-un an asta ar însemna 31 de miliarde de lei doar pentru a plăti creşterea promisă mincinos. Numărul pensionarilor va creşte în anii viitori. Numărul angajaţilor va scădea. Peste un sfert din colegi mei de clasă din liceu lucrează momentan în străinătate. Contribuie la fondurile de pensii din alte ţării”, a explicat parlamentarul USR.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul