Medicul Răzvan Constantinescu protest dur împotriva purtării măștii la copii
Actualitate

Medicul Răzvan Constantinescu, constatare dură după două zile de școală cu mască: „PUȘCĂRIA DE COPII”

Medicul Răzvan Constantinescu protestează împotriva purtării măștii la școală, de către copii, și afirmă că toate măsurile luate de autorități sunt „niște certinisme”. „Pușcăria de copii” este școala de acum, spune medicul care la începutul pandemiei s-a oferit să se infecteze cu cornavirus, spunând că s-a consultat cu mai mulți profesori după două zile de școală online sau în sistem hibrid.

Constantinescu susține că, din ceea ce i-au povestit prietenii săi profesorii, măsurile luate de autorități vor afecta în mare măsură procesul de învățământ, arată publicația bugetul.ro.

Medicul Răzvan Constantinescu și-a expus ideile pe Facebook și a chemat la un protest sâmbătă, în Piața Universității.

„PUȘCĂRIA DE COPII

Am așteptat cu nerăbdare istorisirile din primele două zile de școală. Știam că măsurile cu măștile, cuștile de plexiglas și împărțirea în două (live și on-line) a claselor sunt niște cretinisme, dar nu credeam că ele vor afecta în mare măsură procesul de învățământ. M-am înșelat.

Fac un rezumat a ceea ce mi-au povestit prietenii mei, profesori în școlile și liceele din Iași, și nu numai:

1. Profesorii au ochii injectați. Vorbitul întruna sub mască face ca aerul expirat să aibă traseu ascendent către globii oculari. Este și o ilustrare a ceea ce vă spun eu de câteva luni, că masca are efect protector nul față de fluxul aerian care poate conține viruși.

2. Trebuie să vorbești mult mai tare în toate aceste ore. Lipsa mimicii și a mișcărilor vizibile ale buzelor reprezintă un handicap pentru expunerea profesorului.

3. Nu poți scoate copiii la tablă, nu le vei putea da, când va fi nevoie, extemporal.

4. Pare că tot copiii suportă cel mai bine situația, însă nu sunt cunoscute efectele medicale și psihologice ale purtatului inutilelor măști.

5. În timpul pauzelor, elevii rămân în bănci. Doar într-o singură pauză, conform programării, au voie să iasă afară și atunci, obligatoriu, însoțiți de profesor. Cei mai mulți mi-au relatat că aveau sentimentul că sunt ”gardieni de pușcărie”.

Pentru ce toate astea, idioților?!

Sunt aproape unanim recunoscute următoarele constatări:

a) copiii nu fac boala;

b) subiecții care nu fac boala sunt cel mult asimptomatici;

c) asimptomaticii nu transmit infecția, nu sunt vectori de propagare a epidemiei;

d) masca nu ajută pe omul sănătos în a se proteja de a fi infectat, poate fi uneori utilă pentru ca omul bolnav să nu disipeze în jur cantități mari de virus.

Și, atunci, de ce aceste măsuri demente? Ce logică au ele?

Pentru nemeniciile unor incompetenți ca Tătaru ori ale unor psihopați precum Arafat, nu profesorii, nu copiii, nici chiar marionetele respective nu sunt principalii vinovați. Principalii vinovați suntem noi, cei care acceptăm mascarada!

Sâmbătă, pe 19 septembrie, de la orele 16, vom protesta în Piața Universității și împotriva acestor golănii!”

Related posts

Călin Popescu Tăriceau nu ar vrea să-și trimită fiul cel mic la școală, la începerea noului an. Ce soluții propune liderul ALDE

Măști gratuite pentru fiecare cetățean român, proiect de lege care a fost adoptat de Senat. Cu ce condiție se vor da 30 de bucăți

Constantinescu Gabriel

Părinții obligați să stea acasă cât timp sunt închise școlile, plătiți cu 75% din salariu. Guvernul a adoptat OUG

Constantinescu Gabriel

Dumitru Buzatu a refuzat să poarte mască la ședința CJ Vaslui și a făcut scandal cu liberalii: „Vreţi să ne luăm la bătaie?”

Constantinescu Gabriel

Adrian Streinu-Cercel cere ca masca să fie purtată permanent pe stradă

Constantinescu Gabriel

Cum pot să stea copiii șase ore cu masca la gură, explică profesorul Alexandru Rafila

Constantinescu Gabriel