Image default
Actualitate

Raed Arafat, drastic cu elevii înainte de începerea școlii: „Nu vrei să porți mască? Ieși afară!”

Ieși afară! Asta le transmite Raed Arafat elevilor care nu vor să poarte mască urmând să fie dați afară din clasă, spune Raed Arafat. Șeful DSU consideră că pentru a respecta regulile, este foarte important ce a auzit copilul acasă, de la părinți, în aceste luni de pandemie, pentru a-și forma propriile convingeri.

„Regulile se respectă prin educație, prin recunoașterea riscului. Faptul că recunoaștem că există un risc și știm care sunt regulile ne ajută să ducem riscurile la minim. Asta înseamnă începerea școlii și nu numai a școlii, dar și a activităților de lucru, pentru că sunt multe lucruri care încep acum.

Copilul va înțelege regulile dacă i le explicăm. Mai greu va fi cu cei care au stat într-un anturaj care nu recunoșteau existența virusului. La fel se va comporta în școală dacă părinții sunt negaționiști.

Profesorii poate sunt cei mai în măsură să știe cum se comportă elevii în școală. Clar că sunt unii care nu vor respecta, dar revine rolul școlii să explice și să impună regulile. Dacă școala impune ferm regulile atunci copilul înțelege că trebuie să le respecte. Copilul trebuie să vadă exemplul la școală și acasă” a spus Raed Arafat la Digi24.

Copiii care nu vor să se supună regulilor de prevenire a răspândirii COVID 19 vor fi excluși din colectivitate, a adăugat șeful DSU. Mesajul său e tranșant: Ieși afară!

„Unele canale au promovat că nu e bună masca, deci e clar că acest lucru face mai greu. Elevii au internet și văd aceste postări.

E clar că la început va fi greu. Nu vrei să porți mască? Ieși afară! Va conta foarte mult ce a auzit copilul de la anturajul lui.

Copilul ar putea să fie vector de transmitere în familie. El este, totuși, scutit de manifestarea gravă a acestei boli.

Poate că la universitate va fi mai ușor. Sunt de exemplu două exemple la Facultatea de Medicină: cursurile și practică. Medicina nu o poți face online. Sunt meserii pe care nu poți să le înveți online. La un moment dat trebuie găsită o modalitate. E o provocare acest lucru.

Noi încă suntem în fața unei boli, dar știm totuși puțin. Orice boală o descoperi pe parcursul unor mai multor luni și ani și să apuci să corelezi informații despre boală”, a explicat secretarul de stat Arafat.

Related posts

Raed Arafat anunță: „Nicio doză de vaccin nu va fi aruncată!”

Andrada Ionescu

Raed Arafat explică cum trebuie să procedăm în zilele în care magazinele se închid la ora 18.00

Andrada Ionescu

Raed Arafat, mesaj dur: Parcă toată lumea a înnebunit ca să convingă de la tânăr, la bătrân să nu poarte mască

Constantinescu Gabriel

2 comments

Medicul Răzvan Constantinescu protest dur împotriva purtării măștii la copii 16 septembrie 2020 at 17:38

[…] nemeniciile unor incompetenți ca Tătaru ori ale unor psihopați precum Arafat, nu profesorii, nu copiii, nici chiar marionetele respective nu sunt principalii vinovați. […]

Reply
Măsurile anticoronavirus luate de Guvern în școli sunt contestate 26 octombrie 2020 at 14:34

[…] exact, juriștii vor anularea tuturor măsurilor anticoronavirus ale  Guvernului luate pentru anul școlar 2020=2021, începând cu obligativitatea portului măștii, distanțarea […]

Reply

Leave a Comment