Facebook obligat în premieră de justiția din România să șteargă o pagină
Actualitate

Facebook, obligată în premieră în România la ștergea unei false pagini electorale. Deputatul USR Marius Bodea a învins gigantul în instanță

Facebook obligat în premieră de justiția din România să șteargă o pagină falsă. Deputatul USR Marius Bodea a obținut în instanță dezactivarea unei pagini de Facebook creată în numele său, cu scopul de a-l discredita în campania electorală.

Magistrații Judecătoriei Iași au admis pe 15 septembrie cererea de ordonanță președințială și au dispus obligarea rețelei de socializare Facebook la îndepărtarea temporară a paginii false create în numele deputatului Marius Bodea.

Bodea a reclamat judecătorilor furtul de identitate și refuzul rețelei de socializare de a înlătura de bună voie contul fals creat în numele său, arată PsNews.

La începutul lunii septembrie, deputatul Marius Bodea a înregistrat la Judecătoria Iași două acțiuni împotriva companiei Facebook. În prima acțiune, Bodea a solicitat judecătorilor să oblige Facebook la ștergerea paginii ”Alături de Marius Bodea”, profil ce a fost creat de persoane necunoscute care pretind a publica materiale în numele deputatului USR. Cea de a doua acțiune este o ordonanță președințială prin care Marius Bodea a solicitat îndepărtarea temporară a paginii mai sus amintite până la pronunțarea unei decizii în acțiunea de fond.

Facebook obligat să se supună

„La data de 5.09.2020 am observat că a fost creată, la o dată recentă, în fals și fără drept, pagina de Facebook denumită ”Alături de Marius Bodea”, fiind preluate și introduse, fără drept, pe această pagină, materiale postate pe pagina mea oficială de Facebook. Prin publicarea fără drept, pe această pagină fictivă, de informații care mă privesc, este adusă atingere întregii activități desfășurate în calitate de deputat și candidat la funcția de Președinte al Consiliului Județean Iași, cu atât mai mult cu cât autorul textelor nu le postează în nume propriu, ci în numele meu, inducând ideea că este vorba despre un instrument oficial de comunicare al unei persoane aflată într-o funcție de demnitate publică și în plină campanie electorală, pentru manipularea utilizatorilor paginii, a simpatizanților mei, creând astfel un fals sentiment că datele de pe această pagină sunt furnizate de mine” a explicat Marius Bodea în cererile adresate instanței.

Related posts

Andreea Vasilescu

Andreea Cristescu

Alin Ionut Arsu

Mircea Azar

Dragoș Geamănă

George Dumitrescu

Mihaela Murgoci

Andreea Cristescu

Lucian Ionel Moldoveanu

George Dumitrescu

Nicușor Dan și-a făcut partid și se aliază cu USR-Plus la alegerile locale

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment