Image default
Actualitate

Primarul din Deveselu a murit infectat cu coronavirus

Primarul din Deveselu, Ion Aliman, a murit infectat cu noul coronavirus. Decesul a fost înregistrat joi dimineață, la Spitalul Colentina din București.

Aliman fusese confirmat cu noul coronavirus, la începutul lunii septembrie, când a fost internat la Spitalul Municipal Caracal. Ulterior, la cererea familiei, el a fost transferat la Spitalul Colentina din Capitală, arată G4media.

Primarul din Deveselu, Ion Aliman era edil al comunei Deveselu din anul 2012, iar la alegerile din 27 septembrie candida pentru al treilea mandat. În această lună ar fi împlinit 57 de ani.

În 2018, primarul din Deveselu fusese trimis în judecată, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA,) pentru luare de mită. Primarul era acuzat că a cerut bani de la o firmă pentru a debloca plăţi la care societatea era îndreptăţită pentru că efectuase lucrări. Suma cerută ar fi fost de 50.000 de lei, dar remiterea acesteia nu a mai avut loc, au precizat procurorii.

Potrivit procurorilor, primarul „a condiţionat de plata mitei sus-menţionate deblocarea şi efectuarea, de către unitatea administrativ-teritorială, a unei plăţi la care societatea comercială era îndreptăţită, în procedura de derulare a contractului de execuţie lucrări”. „Remiterea efectivă a banilor nu a mai avut loc, deşi ulterior consumării faptei de luare de mită (în forma pretinderii), au avut loc discuţii între inculpatul Aliman Ion şi reprezentantul societăţii comerciale privind modalitatea de remitere”, au stabilit procurorii DNA. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

Deveselu a devenit o localitate de importanță strategică, după instaurarea unei baze americane NATO care cuprinde un sistem de rachete de apărare.

Related posts

Ponta: alegerile din 2020 aranjate ca PNL să rămână la guvernare

Alina Angelescu

Ciolacu: Iohannis a mers prea departe cu tupeul

Alina Angelescu

Se poate ajunge la 800 de cazuri noi de coronavirus pe zi. Previziunile sumbre ale specialiștilor

Leave a Comment