Copil infectat cu coronavirus, la reanimare în Spitalul Gomoiu. Are toate organele inflamate
Copil infectat cu coronavirus, la reanimare în Spitalul Gomoiu. Are toate organele inflamate

Un copil infectat cu coronavirus este internat la reanimare, în stare destul de gravă, dar stabilă. Evoluția lui este totuși pozitivă, apreciază medicii de la Spitalul Victor Gomoiu din Capitală.

Copilul are 9 ani și 11 luni ani și este infectat cu virusul SARS-CoV-2. Este internat la secția ATI a Spitalului de Copii „Dr. Victor Gomoiu” București.

Copilul a fost transferat de la Buzău sâmbătă, pe 12 septembrie, a precizat directorul medical al Spitalului de Copii “Dr. Victor Gomoiu”, dr. Diana Ionescu, suspectat inițial că ar avea meningo-encefalită.

„ A fost testat SARS-CoV-2 şi a fost diagnosticat ulterior cu un sindrom multisistemic inflamator asociat temporar cu SARS-CoV-2. Se numeşte PIMS în literatura de specialitate. Sindromul poate fi determinat şi de alte virusuri, nu numai de COVID-19, dar având în vedere ancheta epidemiologică efectuată, acest diagnostic a fost pus de colegii mei. Copilul e în stare staţionară spre bine”, a precizat aceasta.

Șeful Secţiei ATI, dr. Livia Gabriela Vlădoi, a precizat că acest copil infectat cu coronavirus nu este intubat.

„Momentan e stabil, staţionar spre bine, dar are afectare pulmonară şi cardiacă, el este cu afectare sistemică, pe toate organele, dar cele mai afectate sunt organele pulmonar şi cardiac. Este cu condensări pulmonare, cu pleurezie, cu poli-serozită date de sindromul inflamator. Deci absolut toate organele sunt afectate de această hiperinflamaţie dată de acea infecţie. Nu ne gândim în niciun caz de ECMO. E dependent de oxigen, cu mască de oxigen de flux mic”, a explicat dr. Vlădoi.

„E un copil fără antecedente semnificative anterioare care oricum nu au niciun fel de importanţă pentru acest sindrom”, a precizat Livia Vlădoi.

La rândul său, directorul medical a afirmat că nu au mai fost astfel de cazuri în Spitalul “Gomoiu”, dar nici în România, dar situația este bine gestionată și medicii nu au nevoie de ajutor din străinătate.

„E un sindrom foarte rar, PIMS. În Franţa au fost diagnosticaţi 17 copii, în SUA au fost diagnosticaţi 30 de copii. Nu văd de ce ar trebui să luăm legătura cu medici din străinătate. Suntem ajutaţi de medici profesionişti de la Balş. Medicii din Gomoiu se descurcă foarte bine, manageriază cu succes acest caz”, a susţinut Diana Ionescu, ea rugând jurnaliştii să nu îi mai “agaseze” pe medici şi pe părinţii copilului.

Copilul de 10 ani din Buzău care a ajuns în stare gravă la Spitalul Victor Gomoiu din Capitală a fost testat negativ, sâmbătă, la Buzău, iar medicii buzoieni au decis transferul său la un spital din Bucureşti cu diagnosticul meningo-encefalită. Aici testele pentru coronavirus au ieșit pozitive.

„La UPU Buzău a fost transportat un copil de 10 ani din Buzău cu stare mediocră, cu cefalee, fotofobie şi deficit motor membre inferioare cu suspiciune Covid-19. S-a efectuat examen pediatric, neurologic şi de boli infecţioase şi s-a decis transferul la spitalul Victor Gomoiu din Capitală cu diagnostic meningo-encefalită. Copilul s-a prezentat la Unitatea de Primiri urgenţe sâmbătă la ora 11.35. I-a fost prelevat test pentru Covid-19, iar la ora 12.35 a plecat deja spre Bucureşti. Ulterior au venit rezultatele pentru Covid-19, care au fost negative”, a declarat Adriana Bunilă, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, copilul de 10 ani din Buzău avea mai multe prezentări la secţia de boli infecţioase a spitalului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.