Primele rachete Patriot au fost instalate pe teritoriul României
Actualitate

S-au instalat primele rachete Patriot în România. Ludovic Orban spune că cetățenii sunt mai bine apărați

Primele rachete Patriot au fost instalate pe teritoriul României, iar Premierul Ludovic Orban a declarat la ceremonia de recepție că România este acum o țară mai sigură.

„România a decis şi îşi respectă angajamentul de a aloca 2% din Produsul Intern Brut pentru cheltuielile de apărare, pentru realizarea acestui program de înzestrare. În cadrul programului de înzestrare, sistemul de rachete Patriot este extrem de important, este un sistem de rachete sol-aer, care este de o complexitate şi un grad de tehnologie fără precedent şi cu rezultate excepţionale dovedite în acţiuni de luptă. România este mai sigură cu rachetele Patriot pe teritoriul României, cetăţenii români sunt mai bine apăraţi”, a declarat Ludovic Orban.

„Sunt onorat să fiu prezent astăzi, într-un moment pe care-l consider istoric, momentul în care pe teritoriul României soseşte primul sistem de rachete Patriot. Este un moment pe care, vă spun sincer, îl aşteptam de mult şi este bine că s-a petrecut şi sunt foarte fericit pentru că se petrece în mandatul meu de premier” a spus premierul, potrivit Digi24.

Ceremonia de recepţie a primului sistem de rachete sol-aer Patriot a avut loc joi, la Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” de la Capu Midia.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, echipamentele principale din compunerea primului sistem Patriot de rachete sol-aer cu bătaie mare din dotarea Forţelor Aeriene Române au început să sosească în România din luna august şi au fost transportate la Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu”, unde se desfăşoară testarea de acceptanţă şi recepţia.

Related posts

Codrin Ștefănescu îl trage la răspundere pe Ciolacu

Alina Angelescu

Teodorovici: noul președinte PSD s-a făcut preș

Alina Angelescu

Hotelurile se redeschid după 15 mai. Nu e sigur dacă și restaurantele, spune premierul Orban

Constantinescu Gabriel

Teodorovici: Orban merită să devină șomer

Alina Angelescu

Vor fi sancțiuni pentru nepurtarea măștii în spațiile publice, a spus Ludovic Orban. De unde vor putea fi cumpărate

Constantinescu Gabriel

Spitalele cu secții de terapie intensivă trebuie pregătite pentru coronavirus, a cerut premierul Ludovic Orban

1 comment

Metroul la Cluj-Napoca este planul autorităților locale și al Guvernului 22 septembrie 2020 at 12:59

[…] Ludovic Orban s-a referit la centura metropolitană a Clujului, trenul metropolitan care utilizează infrastructura feroviară, o legătură mai bună cu autostrada, prin Mărtineşti, modernizarea şi electrificarea căi ferate pe traseul Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor, spitalul regional Cluj de la Floreşti, spitalul pentru copii şi dezvoltarea aeroportului. […]

Reply

Leave a Comment