Vaccinul împotriva coronavirusului este promis să fie distribuit până la sfârșitul anului, a anunțat gigantul farmaceutic Pfizer. Condiția este ca testele pe voluntari să se încheie cu succes, iar autoritățile americane să-l autorizeze.

Vaccinul va fi distribuit americanilor înainte de sfârșitul anului, dacă se va dovedi că este sigur şi eficace, a declarat duminică directorul general al producătorului de medicamente, Albert Bourla, transmite CNBC, citat de publicația Știri pe Surse.

Pfizer ar trebui să aibă principalele rezultate ale unui studiu clinic de fază finală, până la sfârşitul lunii octombrie, a spus acesta.

„Dacă FDA aprobă vaccinul, compania este pregătită să distribuie sute de mii de doze”, a afirmat Bourla.

Pfizer colaborează pentru dezvoltarea unui vaccinului anti-coronavirus cu compania germană BioNTech.

În luna iulie, guvernul SUA a anunţat că va plăti companiei 1,95 de miliarde de dolari pentru producerea şi livrarea a 100 de milioane de doze de vaccin, dacă acesta se va dovedi a fi sigur şi eficace.

Acordul face parte din programul Operation Warp Speed, creat de administraţia Trump pentru a accelera dezvoltarea şi producţia de vaccinuri şi tratamente împotriva noului coronavirus.

Numai Pfizer a investit 1,5 miliarde de dolari

Duminică, Bourla a declarat că Pfizer a investit deja 1,5 miliarde de dolari pentru dezvoltarea posibilului vaccin. El a spus că dacă vaccinul nu va funcţiona, cest lucru va fi ”dureros” pentru companie.

”Până la urmă este vorba numai despre bani. Dar acest lucru nu va distruge compania, chiar dacă va fi dureros”, a mai spus acesta.

Vaccinul împotriva coronavirusului este aproape gata. Vaccinul experimental al Pfizer conţine material genetic numit mesager ARN, sau mARN, despre care cercetătorii speră că provoacă sistemul imunitar să lupte cu virusul.

Pfizer este una dintre trei companii care desfăşoară studii clinice finale pentru un vaccin. Celelalte două companii sunt Moderna şi AstraZeneca. Aceasta din urmă a anunţat că va relua studiul clinic întrerupt temporar din motive de siguranţă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.