Toți candidații unui partid se numesc la fel într-o comună din Suceava. Reprezentanții Partidei Romilor apar pe buletinul de vot pentru Consiliul Local cu același nume, Stănescu.

Situația complet inedită apare pe buletinul de vot pentru Consiliul Local Verești, unde toți cei 15 candidați ai unui partid au același nume de familie. În cazul candidaților propuși de Asociația Partida Romilor „Pro Europa” pentru Consiliul Local, 14 dintre aceștia se numesc Stănescu, iar unul se numește Stanescu.

Toți candidații unui partid apar la fel pe buletinele de vot. Prenumele sunt diferite, doar pe două dintre candidate le deosebește o singură literă: una este Verginica Stănescu, iar cealaltă Virginica Stănescu. Reprezentantul formațiunii în Biroul Electoral Județean Suceava, Alina Stan, a declarat că în comunitățile tradiționale de romi este un lucru obișnuit ca un număr foarte mare de familii să poarte același nume, dar a precizat că, în cazul candidaților pentru CL Verești, aceștia nu fac parte din aceeași familie, relatează Monitorul de Suceava.

Partida Romilor „Pro Europa” are candidați în două orașe și patru comune din județul Suceava: Dolhasca, Vicovu de Sus, Dornești, Pătrăuți, Valea Moldovei și Verești. Partida Romilor, a precizat Alina Stan

„Pro Europa” este o formațiune politică ce reprezintă comunitatea romă din România și a fost înființată în 1990.

Alegerile locale au loc pe 27 septembrie și se desfășoară după o serie de reguli precise, pentru combaterea răspândirii coronavirusului.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul