pe jpg

Cristian Popescu Piedone își lansează chiar în aceste momente candidatura la Primăria Capitalei. Mii de oameni s-au adunat la Sala Palatului să-l susțină.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a adunat mii de oameni, din toate orașele țării, la Sala Palatului din București pentru a-l susține. El s-a lansat oficial în cursa pentru fotoliul Primăriei Generale.

Cristian Popescu Piedone își lansează oficial candidatura la Primăria Capitalei

„Prezența dumneavoastră este o operație pe viu. Bucureștiul-pe litere, sună cam așa: binele unește comunități, unește români, exprimă speranță, trăiește inimi. Asta înseamnă să rezonezi cu problema lor. Avem 34 de ani de la Revoluție, aceleași mării, aceleași pălării, aceleași promisiuni, aceleași proiecte, pe care politicul vi le prezintă cu 2-6 luni inainte de campanie. Uitându-vă în cei 4 ani de amndat, stând în birouri, au facut studii de fezabilitate si hartii in sertare. Nu au fost puse în practica, desi sunt foarte bune. Au venit alții, și alții, și alții cu diverse proiecte care stau in sertare și nu s-a facut nimic. Am dat banii pe hârtii.

Și ultimul, cel care este astăzi în funcție, vine acum 4 ani și prezintă un proiect plecând de la Organizația Salvați Bucureștiul, vine cu un proiect prin care spune că va salva Bucureștiul cu 20 de puncte. Un punct, nu mai mult, dacă a fost pus în practică, eu mâine mă retrag din competiția electorală. Nici unul! Ba din contră, se laudă, a găsit 300 de milioane în cont pentru reabilitarea conductelor de termoficare, atrase de Gabriela Firea. Și cu bani  nu a știut ce să facă, pentru că lenea l-a caracterizat. Eu dacă aveam atâția bani în cont, dormeam între țevile alea. Primarul în funcție se laudă cu ce a făcut, se laudă cu troleibuze, cu tramvaie. Păi măi primare, ai găsit banii ăia acolo. Ți-au trebuit 4 ani ca să pui 10 tramvaie pe piață, noi. Ești un matematician, jos pălăria! Ești bun, ești olimpic, jos pălăria! Dar n-ai învățat încă unde sunt întrerupătoarele, de unde se aprinde lumina, nu în Primăria Capitalei, pentur bucureșteni. Să le aprinzi din nou speranța, că așa ai câștigat, cu speranța, și din acel proiect, în 4 ani, un punct măcar. Acum vii din nou? Ok, fă ce vrei. Ai electoratul tău, fiecare e liber să aleagă pe cine vrea și cum vrea.

Pe 9 iunie, gardul politic pus de ani de zile la Primăria Capitalei se va muta la politica adevărată pe care România o are nevoie. Politica trebuie fîcută în Senat, în Parlament, la Guvern și Președinție. Să ne lase pe noi, administratorii, să facem ce știm noi mai bine. Primăria Capitalei a fost un obiectiv politic. Dacă toate formațiunile politice încadrate astăzi…Eu nu am adversari politici, eu am competitori electorali. După bătaia electorală, dați-vă hainele culorilor partidelor politice jos și haideți să facem treabă. Politica în Primăria Capitalei nu va mai exista. Cine va face politică, pornind de la cel mai mic funcționar public, s-o facă, dar după gardul primăriei, când se duce acasă.

Așa cum m-a luat lumea în râs și m-a jignit, duc. Duc că-s tăbăcit. Am 30 de ani de jigniri, am 30 de ani de poveri. Mi-au jignit familia, mi-au jignit copiii, nu-i problemă. Vor scoate lucruri de când purtau copiii mei scutece. Să scoată! Rufele mele au fost puse pe sârmă din clipa în care am intrat în administrație. Le-am spălat de fiecare dată și le voi pune din nou pe sârmă.

Asta înseamnă a face poltică de cancan și să blochezi Bucureștiul. Mă cunoașteti, și cu bune, și cu rele. PUSL, un partid care e o buturugă mică. Sala asta e prea mică pentru ce e aici, ce n-au mai văzut politicenii. Să spunem lucrurilor pe nume, a venit vremea schimbărilor. În afara sălii mai sunt oameni, aici sunt locuri pe scaune 4.086. Merg să vorbesc și cu cei de afară. Nu credeam că se vor coagula atâția oameni. Un bun administrator nu înseamnă că mă pricep la toate. Am avut o echipă, am avut omul. Inspirația mea vine de la voi oamenii. Eu tot pe stradă alături de voi voi sta. Primăria Capitalei este doar o etapă”, a fost discursul lui Cristian Popescu Piedone de la Sala Palatului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *