Reacția avocaților care au câștigat procesul României cu Gabriel Resources: „Dreptatea a prevalat”

România a pus sechestru pe acțiunile Gabriel Resources. Această decizie a venit după ce compania a pierdut procesul cu țara noastră.

Potrivit unor surse, au fost instituite măsuri asiguratorii asupra acțiunilor deținute de Gabriel Resources, scrie Antena 3 CNN.

România a făcut acest pas, demersul a fost făcut de Ministerul Finanțelor, în încercarea de a recupera prejudiciul pe care statul român este îndreptățit să-l primească.

Mai exact, România trebuie să primească 1,4 milioane de dolari, cheltuieli de judecată, pe care Gabriel Resources trebuie să le plătească statului român.

Potrivit unor surse, nu sunt bani conturile acestei companii, astfel încât statul român să recupereze prejudiciul și au luat această măsură, de a pune o măsură asiguratorie.

În termen de 120 de zile, de când a fost pronunțată hotărârea, Gabriel Resources poate să atace la Curtea Internațională această hotărâre prin care România a câștigat procesul de la Roșia Montană.

Dacă statul român ar fi pierdut, atunci, această companie cerea să i se plătească un prejudiciu de 6,7 miliarde de dolari.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *