Criză a sângelui în România, din cauza coronavirusului. Apelul lui Raed Arafat
Actualitate

Criză a sângelui în România, din cauza coronavirusului. Apelul lui Raed Arafat

O criză a sângelui în România este unul din efectele luptei împotriva coronavirusului, pentru că restrângerile de circulație din ordonanțele militare și frica de a nu se infecta i-au făcut pe oameni să ocolească centrele de donare sanguină.

Raed Arafat a vorbit despre situația critică de la centrele de donare marți seara, și i-a rugat pe donatorii de sânge să își continue activitatea. De altfel, în cea de-a treia ordonanță militară, donatorii de sânge beneficiază de prevederi speciale, putându-se deplasa spre centrele de recoltare.

„Până la această oră avem 431 de persoane internate în spital, iar 18 persoane sunt la terapie intensivă. 5556 sunt în carantină, iar 87.506 sunt izolate la domiciliu.

A scăzut numărul donatorilor de sânge. Avem nevoie de ei. Această activitate este extrem de necesară. Rugăm salvatorii de vieți să își continue activitatea. Altfel, riscăm să înregistrăm decese între persoanele care au nevoie de sânge.”, a spus Raed Arafat.

Criză a  sângelui. În prezent, donarea de sânge a scăzut semnificativ, iar scăderea va deveni dramatică în condițiile noilor restricții de circulație.

Și reprezentanții asociațiilor pacienților fac apel la donatori să vină în centre.

”Nu știm dacă această informație a ajuns și la nivelul Comitetului de urgență, dar aceasta lipsă a donatorilor de sânge se traduce printr-o criză a pacienților cu boli rare, boli cronice sau pacientii acuți, lipsa sângelui va avea un impact devastator asupra întregului sistem de sănătate. De transfuzii vor avea nevoie inclusiv cazurile grave de COVID 19, care nu vor întârzia să apară. Pentru această problemă, solicităm Comitetului de Urgență și Ministerului Sănătății să găsească urgent o soluție pentru că va deveni cât de curând o problemă majoră a sistemului de sănătate”, a declarat Radu Gănescu, președintele Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC).

Related posts

Adrian Streinu-Cercel, vizat de un dosar penal în plină criză a coronavirusului. Cum a reacționat Codrin Ștefănescu

Biserica recomandă să nu mai pupați icoanele! Ce măsuri a luat BOR împotriva coronavirusului

Constantinescu Gabriel

Dan Barna cere Guvernului măsuri urgente pentru protejarea populației și firmelor de efectele cornavirusului

Medicii nu pot refuza tratarea unui bolnav netestat pentru coronavirus. Ultimele ordine semnate de Raed Arafat

Nu mai sunt locuri pentru carantină în București. Primăria Capitalei caută spații

Spitalul din Suceava, închis. 52 de medici au fost testați pozitiv la coronavirus. Ce se va întâmpla mai departe

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment