Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, încerca să iasă din Germania, marți seară, 28 noiembrie, în momentul când a fost prins de polițiști. Edilul a fost prins în gara din Ausburg, unde a ajuns cu mașina unei mătuși, care se afla alături de el, potrivit unor surse judiciare citate de News.ro.

Conform sursei citate, Cătălin Cherecheș a fost ajutat de o mătușă din Germania și plănuia să iasă din țară, în această seară.

Cei doi s-au deplasat cu mașina femeii, conducând cu peste 200 de kilometri la oră, până în apropiere de gara din Ausburg, landul Bavaria. De acolo, cei doi au încercat să lase mașina și să ia un taxi, moment în care Cherecheș a fost prins de polișțiti. O imagine realizată imediat după capturare a fost publicată de Sindicatul Europol, pe pagina sa de Facebook. În fotografie, Cătălin Cherecheș are urme de sânge pe față, fiind aparent rănit. Nu este clar în acest moment când și unde a fost rănit.

În comunicat în care anunță reținerea lui Cherecheș, Poliția precizează și că urmează să fie demarate procedurile de extrădare în România. Cătălin Cherecheș a fost dat în urmărire, după ce nu a fost găsit la domiciliul său pe 24 noiembrie, zi în care a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru luare de mită.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *