Trenurile nu vor mai circula de miercuri, pentru că ceferiștii sunt gata să intre în grevă dacă nu le vor fi satisfăcute revendicările. Inițial, greva a fost prevăzută pentru luni, dar a fost amânată pentru miercuri.

Preşedintele Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial Vagoane (FNFMCV), Grigore Mare, a declarat într-o intervenție pentru B1TV că ceferiștii vor declanșa greva începând de miercuri dacă Guvernul nu va aproba Memorandumul privind suspendarea măsurilor de austeritate pentru compania CFR Călători. El a menționat că negocierile vizează un contract colectiv de muncă cu Compania de Căi Ferate SA și Societatea Națională Transport Feroviar de Călători, având ca obiective salarii mai bune, condiții mai bune de muncă și investiții în calea ferată. Sindicalistul a subliniat că principalul punct al negocierilor este creșterea salariilor începând cu 1 decembrie și a avertizat că greva va fi declanșată dacă nu se ajunge la un acord.

Astăzi la 8:30 o să începem din nou negocierile și așteptăm ședința de Guvern să vedem dacă au trecut Memorandumurile sau nu au trecut. Negocierile vizează contractul colectiv de muncă cu Compania de Căi Ferate SA și Societatea Națională Transport Feroviar de Călători. Pentru salariați, salarii mai bune, au salarii foarte mici, condiții mai bune de muncă și investiții în cale ferată.

Noi am suspendat greva la o înțelegere cu Ministerul Transporturilor printr-un acord, până astăzi la ora 14” a declarat Grigore Mare.

Sindicalistul a mai precizat că principala revendicare este creșterea salariilor de la 1 decembrie:

Noi negociem de foarte mult timp dar acum am ajuns în situația de astăzi și nu se mai poate decât cu 1 decembrie. Suntem în discuții avansate dar depindem de hotărârile de Guvern de astăzi”, a mai spus acesta.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *