Suspecți în crimele de la Bucha. Zece militari ruși au fost identificați
Suspecți în crimele de la Bucha. Zece militari ruși au fost identificați

Tot mai multe dovezi ale pierderilor suferite de Rusia în Ucraina încep să iasă la iveală, pe măsură ce războiul dă semne că va fi unul de durată. Serviciile ucrainene de informații au obținut indicii că în regiunea Donețk se află mii de cadavre de soldați ruși „depozitate” într-o zonă atent supravegheată, iar în regiunea Kievului au fost filmate vagoane frigorifice cu trupuri de soldați ruși „nerevendicate”. Aceasta ar fi o metodă folosită de Rusia pentru a nu-și recunoșate pierderile: își declară soldații dispăruți. 

Serviciul ucrainean de informații (SBU) susține că a interceptat o convorbire telefonică între un militar rus din Ucraina și soția sa, în care acesta îi vorbește despre mii de cadavre de soldați ruși, adunate într-o zonă păzită din regiunea Donețk. Ca să mai ascundă din pierderi, Rusia îi trece pe soldații morți pe listele cu dispăruți, potrivit interceptării realizate de SBU.

În acest timp, militarii care păzesc zona fac bani mulți ajutând rudele morților să găsească trupurile celor dispăruți.

„Nu e morgă, e un depozit. Este imens acest… câmp – un fel de câmp sau un depozit de deșeuri… Împrejmuit cu gard, păzit, nimeni nu are voie să intre. Și, pe scurt, aduc mii (de cadavre – n.r.) aici. O grămadă de înălțimea unui om”, îi spune soldatul interceptat soției sale din autoproclamata Republică Populară Donețk, potrivit SBU.

Situl ar fi situat undeva în apropierea Donețkului, potrivit soldatului, care mai povestește că cei care păzesc zona câștigă bani mulți ajutând rudele soldaților morți să le găsească trupurile.

Soldatul interceptat de SBU a aflat despre acest loc de la o cunoștință, care și-a găsit fratele acolo, mai arată SBU. În interceptarea tradusă de un internaut pe Twitter, soldatul spune că aceasta este o metodă ca Rusia să mai ascundă din pierderile de vieți omenești în Ucraina: îi declară dispăruți.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul