Raluca Turcan spune cum se împart banii pentru mediul de afaceri din Botoșani. Vicepremierul Guvernului Orban face declarații pentru a clarifica situația.

“Sprijinul substanțial pe care îl acordăm mediului de afaceri va revigora economia țării după perioada de criză sanitară. Am discutat astăzi, cu reprezentanții mediului de afaceri din județul Botoșani, despre cele mai importante măsuri prin care Guvernul oferă companiilor acces la finanțare, protejând totodată locurile de muncă.”, spune ea într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Astfel, iată care sunt punctele subliniate de Raluca Turcan referitoare la mediul de afaceri din Botoșani. “1,1 miliard de euro din bani europeni este suma pusă la dispoziția companiilor, sub formă de granturi pentru cheltuielile curente ale firmelor fără angajați, granturi de capital sau pentru investiții. Statul va susține revenirea în activitate prin finanțarea unei părți din salariile angajaților cu program redus de lucru. Astfel, 75% din diferența de salariu între timpul întreg de muncă lucrat și timpul de muncă redus va fi suportată de către stat. Continuarea șomajului tehnic și susținerea a 41,5% din salariul angajaților care revin la lucru cu program normal au făcut ca diferența dintre numărul de contracte de muncă de astăzi și cel de acum un an să fie doar de câteva sute! Doar în județul Botoșani, 27 000 de persoane au beneficiat de șomaj tehnic și și-au putut relua activitatea.”, declară acesta.

Programele de creditare, facile pentru beneficiari

Vicepremierul i-a asigurat pe oamenii de afaceri din Botoșani că PNL îi va susține. “I-am asigurat pe oamenii de afaceri că Guvernul PNL va fi în continuare prompt în a-și achita obligațiile față de mediul privat, precum rambursări de TVA și plata concediilor medicale. De asemenea, accesul la toate programele de creditare garantate de stat va fi cât mai facil pentru toți beneficiarii, prin digitalizare, și le va oferi posibilitatea să acceseze capitalul de care au nevoie pentru a deveni mai productivi și mai competitivi.”, încheie ea.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul