Cartea neagră a administrației Clotilde Armand a fost întocmită de PNL

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat, în cadrul podcast-ului moderat de Cosmin Nedelcu „Micutzu”, că în acest mandat a transformat clădiri în școli. Nu este prima dată când edilul se laudă că a realizat „o școală nouă, de la zero”. În realitate, primărița i-a trimis pe elevii Colegiului de muzică George Enescu să studieze violoncel și contrabas într-o fostă clădire administrată de ADP, care se află în spatele Casei Presei. Asta în condițiile în care colegiul se află în inima Capitalei, pe strada Occidentului.

„În sectorul 1 este o presiune foarte mare pe anumite școli, pentru că fiecare are libertatea pentru a înscrie copilul unde vrea la școală, și într-o singură vară, în câteva luni, trebuie să facem extensie la niște școli, cu zeci de clase. În Suedia, prin lege, pentru a face o clasă suplimentară, trebuie cinci ani, la noi sunt patru luni. Vorbim de lucruri rapide. Eu sunt pentru a face lucrurile în mod corect”, a declarat Clotilde Armand în cadrul podcast-ului moderat de Cosmin Nedelcu.

Primarul Sectorului 1 s-a lăudat apoi că a transformat clădiri în școli noi.

„Facem străzile cu cadastru, cu rețele, cu tot. Dar pentru școli, avem 10 clase de construit în câteva luni. Soluția pe care am găsit-o a fost să mutăm niște funcționari publici, de la ADP, și de la DGASPC. Am golit niște clădiri, și le-am transformat în școli”, a mai precizat edilul Sectorului 1.

„Școala nouă” este o clădire veche

Nu este prima dată când Clotilde Armand afirmă că a realizat „o școală nouă, de la zero”.

În realitate, „școala nouă” despre care vorbește edilul este de fapt o clădire veche din spatele Casei Presei, administrată de ADP.

Mai mult, unitatea este denumită „Școala regală”, și este destinată pentru elevii de la Colegiul de Muzică George Enescu, școală care se află în centul Capitalei. Practic, elevii care studiază violoncel sau contrabas la George Enescu trebuie să se deplaseze din centrul Capitalei până la Casa Presei pentru repetiții.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *