George Simion spune că formaţiunea pe care o conduce nu ar vrea să voteze moţiunea simplă împotriva lui Petre Daea, care a fost iniţiată de USR şi Forţa Dreptei, totuşi acest lucru se va întâmpla dacă ministrul Agriculturii nu opreşte importurile din Ucraina.

Ca tot românul, rămân cu speranţa că lucrurile s-ar putea schimba puţin dacă pleacă domnul Daea din fruntea ministerului. I-am tot repetat la moţiunea de azi: noi nu vrem să votăm moţiunea, nu vrem să votăm cu USR că sunt duşmanii noştri ideologici, sunt duşmanii României, dar opriţi importurile, sunteţi ministrul Agriculturii.

Teoretic, PSD e prima forţă din această coaliţie. Practic, toţi facem ce ne-a spus domnul Iohannis şi înainte să plece în America de Sud, şi după ce n-am  intrat în Schengen. Ne-a spus: Staţi linştiţi! Cam ăsta e mesajul.

Eu nu cred că-i bănuieşte nimeni pe polonezi că-s putinişti, sau pe unguri, sau pe sovaci. Noi azi nu am vrut să-l trolăm, să-l măscărim pe domnul daea în Parlament pentru că dincolo de orice domnul Daea iubeşte această ţară şi se pricepe la agricultură. Dar atât timp cât el, ministrul Agriculturii, nu are putere, înseamnă că nu suntem nici măcar colonie. Cineva trebuie să ia hăţurile înmână şi să fie stăpân pe propriile acţiuni.

Acum, PSD declarativ vrea să oprească importurile, dar e la guvernare si nu o face; vrea să oprească gândacii, dar dă o lege care se aplică doar la 1% din produsele de pe piaţa din România. are intenţii bune, dar nu concretizează! Nu ştim dacă-i blochează Comisia Europeană, Iohannis sau sunt ei blocaţi în labirint.

Cu fiecare zi care trece românul suferă tot mai mult din cauza lui Virgil Popescu, a lui Iohannis, a Comisiei Europene care nu mai vrea să păstreze echilibrul pentru care am semnat cu toţii. De exemplu, fiecare ţară produce o anumită cantitate de lapte, nu, acum vine laptele din Ucraina şi inundă piaţa comună europeană şi atunci ce-am semnat nu mai e valabil. Despăgubirile sunt mizere, iar dl Daea nu vorbeşte bruxeleză, dar a învăţat în regimul vechi că, dacă e ordin de la stăpânire, asta e situaţia„, a spus liderul AUR în emisiunea Punctul culminant de la România TV.

Liderul AUR propune ca transporturile de cereale din Ucraina să fie sigilate când tranzitează România

George Simion are şi o propunere pentru oprirea importurilor din Ucraina, iar aceasta nu este ieşirea din UE: este vorba despre un sigiliu care ar trebui aplicat pe camioanele care vin din Ucraina, iar acestea să fie lăsate doar să tranziteze teritoriul României.

Nu ieşim din UE, facem şi noi ce face orice ţară normală la cap într-un cadru stabilit de comun acord. Luptăm pentru drepturile noastre. Este fenomenul ăsta de globalizare, dar tragem şi noi spuza pe turta noastră.

Noi suntem de acord să sprijinim Ucraina pentru că este o ţară atacată, dar nu înseamnă să inundăm piaţa de cereale, de lapte, de miere. Aceste produse pot trece prin ţara noastră. Noi am depus de săptămâna trecută iniţiativa legislativă prin care punem un sigiliu pe orice camion care vine din  Ucraina şi cine intervine pe acel sigiliu e pasibil cu închisoarea. Că nu poate să vină Comisia Europeană să ne spună că ne-am obligat să primim produse din terţe ţări şi să le comercializăm în ţara noastră. Noi stăm în genunchi şi îndurăm orice.

Mai departe în coaliţie ar fi vorba de PNL, că PSD, cel puţin declarativ, ar vrea sa blocheze aceste importuri. Vom vedea când vine ministrul Agriculturii din Ucraina. Mai am speranţa asta de român care moare ultima”, spune George Simion.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *