Deputatul USR Cristian Seidler, unul dintre candidații la președinția partidului, a oferit noi detalii despre competiția internă din USR. Potrivit declarațiilor sale, cursa s-a restrâns la patru candidați: el însuși, Elena Lasconi, Radu Hossu și Vasile Filip.

Cristian Seidler a propus o strategie interesantă pentru viitorul partidului, văzându-se deja în rolul de președinte al USR, în timp ce o susține pe Elena Lasconi ca potențială candidată a partidului la alegerile prezidențiale. El și-a argumentat poziția astfel: „Eu sunt deputat, sunt în București, Elena Lasconi e primar în Câmpulung. Eu nu vreau să candidez la prezidențiale, o sprijin pe Lasconi, ea vrea să candideze la prezidențiale în numele USR. Eu sunt mai vechi în partid și cunosc mai bine structura partidului, de asta pot să asigur mai bine spatele organizatoric, în timp ce Elena trebuie să fie în campanie și precampanie” a declarat Cristian Seidler într-o emisiune B1TV.

Când a fost întrebat despre potențialele tensiuni care ar putea apărea din această împărțire a rolurilor, Seidler a respins ideea, afirmând: „Nu e ca și cum îmi doresc altceva decât succesul Elenei Lasconi la prezidențiale și succesul USR la parlamentare”.

Referitor la experiența necesară pentru funcția prezidențială, Seidler a oferit o perspectivă critică asupra scenei politice actuale: „Dacă mă întrebați care e profilul prezidențiabil în România, după peste 30 de ani de democrație originală, cred că nici Ciucă, nici Ciolacu, nici Geoană, nici Simion nu se califică”.

Alegerile interne pentru șefia USR sunt programate pentru 24-25 iunie, cu posibilitatea unui al doilea tur pe 27-28 iunie, dacă nu se va decide un câștigător din primul tur. Rezultatul acestor alegeri va avea un impact semnificativ asupra strategiei și direcției viitoare a partidului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *