Dacă criza economică generată de războiul din Ucraina a dus la situația
Dacă criza economică generată de războiul din Ucraina a dus la situația

Dacă criza economică generată de războiul din Ucraina a dus la situația în care oamenii își numără banii rămași în buzunar după plata facturilor, ucrainenii își numără morții, spune prima doamnă Olena Zelenska. Într-un interviu la BBC, ea a fost rugată să transmită un mesaj britanicilor împovărați de plata facturilor.

Olena Zelenska a transmis că dacă sprijinul pentru Ucraina va continua să fie puternic, atunci criza va fi mai scurtă. Întrebată ce mesaj are pentru britanicii care trebuie să plătească facturi tot mai mari la energie, din cauza impactului pe care războiul l-a avut asupra prețurilor la gaze și petrol, soția liderului de la Kiev a răspuns:

Înțeleg că situația este foarte grea. Să ne aducem, însă, aminte de pandemia de Covid, care este încă cu noi – aveam prețuri crescute cu toții și Ucraina a fost afectată. Și acum prețurile cresc în Ucraina, însă pe lângă asta, compatrioții noștri sunt uciși. Așa că acum când voi vă numărați banii rămași în contul bancar sau în buzunar, noi ne numărăm morții”, a spus Prima Doamnă a Ucrainei la BBC, citată de B1Tv.

Afirmațiile Olenei Zelenska vin în contextul în care, Boris Johnson a sugerat săptămâna trecută, la Kiev, că gospodăriile din Europa vor trebui să îndure costurile crescute ale traiului generate de criză și să „mențină direcția” alături de Ucraina pentru a opri agresiunea rusească.

Aceasta a precizat că este greu pentru cei din afara Ucrainei să înţeleagă impactul războiului asupra oamenilor, dar că este important să împărtăşim poveştile umane despre costul pe care războiul îl are.

De asemenea, ea a spus că mulţi părinţi ar fi fost impresionaţi de povestea unui băieţel ucrainean care a fost filmat în timp ce trecea graniţa cu Polonia în lacrimi, în martie.

Cred că taţii şi mamele care s-ar uita la aceste imagini nu ar putea face altceva decât să izbucnească în lacrimi. Întotdeauna mă pun în situaţia lor şi cred că fiecare, orice om din lume ar trebui să simtă la fel. De aceea trebuie să spunem aceste poveşti, să arătăm aceste poveşti, pentru că acestea sunt feţele unui război. Nu numărul de bombe lansate, nu suma de bani cheltuită, poveşti umane – şi sunt o mie de poveşti ca aceasta”, a adăugat ea.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *