Adrian Cîciu trebuie să fie demis dacă nu se vor găsi resurse financiare
Adrian Cîciu trebuie să fie demis dacă nu se vor găsi resurse financiare

Adrian Cîciu trebuie să fie demis dacă nu se vor găsi resurse financiare pentru majorarea pensiilor cu 16%, așa cum prevede legea, consideră prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan.

Ministrul Finanțelor Adrian Cîciu „trebuie să plece acasă”, dacă nu găsește bani pentru mărirea pensiilor, a declarat sâmbătă Rareș Bogdan.

Ministrul Finanțelor a refuzat să comenteze, transmite PsNews.

PNL dorește mărirea pensiilor și consideră că 10% este foarte puțin. PNL dorește mărirea pensiilor cu cât a rămas până la 40%. Noi am mărit odată cu 14%, altă dată cu 10%… Acum avem o creştere de 24%, deci trebuie făcută mărirea cu diferența care a rămas. Ministerul Finanțelor este la domnul Câciu. Inflația este de 15%. Dl. Câciu este obligat să găsească sursa de finanțare. Propunerea va fi sa fie minim 16% creșterea astfel încât să se ajunga la procentul de 40%. Dl. Câciu e obligat să găsească o sursă de finanțare pentru o creștere cu minim 16%. Nu e propunerea mea, e a PNL. Dacă nu găsește resursele, să plece acasă. Dânsul a anunțat o creștere cu 10%. Nu este 10%, ci 16% – potrivit legii. Așteptăm să vină la Coaliție cu resursele bugetare și să facem majorarea. Nu de 5 și nici de 10%, asta este o jignire la adresa românilor”, a declarat Rareș Bogdan.

Ministrul finanțelor, Adrian Câciu, a dat asigurări, joi, la finalul ședinței de guvern, că pensiile în 2023 vor crește cu mai mult de 5 la sută, procentul care era prevăzut de lege pentru 2021, pentru că acum inflația este de 15 la sută și este nevoie de o majorare mai mare. El a precizat însă că nu poate spune exact care va fi procentul, pentru că va fi o decizie ce se va lua în coaliție.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *