Dan Barna nu se va retrage din lupta pentru un nou mandat în fruntea USR PLUS. Copreședintele formațiunii a respins oferta lansată recent de omologul său, Dacian Cioloș, care îi propusese ca amândoi s- facă un pas în spate și să lase locul liber altor candidați.

Dan Barna a declarat că a participat „la toate luptele pe care USR PLUS le-a avut” şi că intenţionează să meargă mai departe.

Întrebat dacă agreează formula conform căreia atât el, cât şi copreşedintele Dacian Cioloş să se retragă din competiţie, Barna a replicat că a participat la toate luptele pe care USR PLUS le-a avut şi că intenţionează să continue, relatează Digi24.

Este întotdeauna o chestiune de mesaj politic. Eu am participat la toate luptele şi la toate confruntările pe care USR PLUS le-a avut. Intenţionez să merg mai departe, pentru că eu cred foarte mult că USR PLUS este un partid care pe termen lung va avea un cuvânt greu în politica din România”, a arătat el, în cadrul unei declaraţii acordate presei, potrivit Agerpres.

Am spus deja, proiectul USR PLUS este un proiect la care muncesc de patru ani de zile. Este un proiect asumat. Am foarte mare încredere în înţelepciunea colegilor mei”, a precizat Barna.

Dan Barna nu se va retrage din luptă. Săptămâna trecută, Dacian Cioloș i-a propus colegului său de partid Dan Barna, în perspectiva Congresului USR PLUS din toamnă, să nu candideze niciunul pentru șefia partidului și să susțină un alt candidat, potrivit unor surse politice apropiate discuțiilor.

Aceleași surse susțin că Dacian Cioloș a făcut propunerea pentru că pierde teren în partid, după ce în ultima perioadă a fost mai mult absent. În același timp, Cioloș nu și-ar mai dori atât de mult să candideze, însă doar retragerea sa din competiție nu ar fi bine percepută de membrii PLUS.

Nu este clar dacă Dacian Cioloș i-a propus lui Dan Barna și persoana pe care să o susțină cei doi, însă, în partid se vorbește și despre posibila candidatura a ministrului Transporturilor Cătălin Drulă.

Președintele USR PLUS va fi ales la congresul care va avea loc în luna septembrie.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul