Dan Barna pierde USR deși toate apele sunt aranjate ca el să fie câștigător. Dacian Cioloș se pregătește să preia partidul pe care nu l-a dorit în 2016. Vă prezentăm pașii care i-a făcut Cioloș și greșelile lui Dan Barna.

Dan Barna pierde uniunea bazelor de date

USR a dorit să fie un partid format din oameni noi în politică. Din aceste motive, membri erau selectați atent dintre persoanele care nu mai avuseseră nicio implicare politică înainte de 2016. Totodată, frica de a scăpa controlul a făcut ca la USR să nu fie acceptați o serie lungă de membri care băteau la ușile partidului după rezultatele excepționale din 2016.

PLUS a apărut rapid. Dacian Cioloș nu a făcut nazuri, a „cumpărat” un partid și l-a reformat pe baza platformei România 100. El nu a făcut nazuri, a acceptat și membri cu „trecut politic”.

În momentul fuziunii, membri USR erau mai puțin decât cei ai PLUS deși filialele USR aveau mai mulți membri activi. Nimeni nu a stat să verifice bazele de date care au fost puse la comun de oamenii lui Barna și Cioloș. Aceasta este greșeala fundamentală pentru care Dan Barna pierde acum controlul înainte de congres. Practic, Dacian Cioloș are o masă de manevră reprezentată de votanți la Congresul USR.

USR a pierdut deja Bucureștiul în detrimentul PLUS

Precedentul a fost deja reprezentat de Filiala București. Aceasta este cea mai puternică filială a USR-ului vechi. Este locul în care a apărut partidul. În capitală au fost membri fondatori. Cu toate acestea, patru filiale au fost acaparate de PLUS.

Fără să știe, după uniunea dintre USR și PLUS bazele de date din aceste filiale au fost umplute cu membri neverificați aduși de oamenii lui Dacian Cioloș. Așa se face că USR a suferit o înfrângere fabuloasă exact acolo unde credea că stă cel mai bine. Dan Barna pierde și din cauză că nu a analizat bine înfrângerea din București.

Vlad Voiculescu a câștigat atunci, spun gurile rele, cu ajutorul lui Claudiu Năsui care a vândut voturile pentru a-și securiza filiala Sectorului 4. Totul a fost posibil pentru că oamenii aduși în bazele de date de PLUS, deși inactivi în campaniile electorale, au votat.

50.000 de membri aleg online președintele

Chiar și forma de desfășurare on-line a alegerilor este în dezavantajul lui Dan Barna. USR+ a ajuns la 50.000 de membri. Aceștia aleg online președintele din 15 septembrie până în 22 septembrie. Dacă este nevoie de un tur 2, acesta o să fie organizat între 23 și 30 septembrie.

Forma digitală de vot favorizează candidații care au masă de manevră. Membri activi s-ar fi prezentat și la niște alegeri fizice. Pentru „masa de manevră” este preferată o variantă în care „membrul” nu trebuie să facă foarte mult efort.

Dan Barna pierde USR pentru că nu are experiență politică și nu a luat în calcul faptul că metehnele politice vechi pot să influențeze alegerile în partidul oamenilor noi din politică.

Leave a comment

Lasă un răspuns