Rectificarea bugetară va fi adoptată vineri spune Dan Vîlceanu

Dan Vîlceanu susține că subiectul îngheţării preţului la carburanţi nu a fost discutat în coaliţia de guvernare, a declarat, marţi, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, într-o conferinţă de presă.

„Nu am discutat (în coaliţia de guvernare – n. r.) de o îngheţare a preţului la carburanţi. De altfel, au existat discuţii în permanenţă în coaliţie despre măsurile pe care trebuie să le luăm pentru a ajuta populaţia să treacă de această perioadă complicată”, a spus Dan Vîlceanu.

„De mai multe ori, Florin Cîţu a anunţat măsurile pe care noi le susţinem – mă refer la reducerea TVA, reducerea contribuţiilor, astfel încât să laşi populaţiei mai mulţi bani, pentru că altfel e complicat să vii cu o măsură pentru fiecare produs în parte care se scumpeşte. Toate produsele se scumpesc în perioada asta şi nu ştiu cum am putea face pentru ca pentru fiecare produs de care au nevoie românii să venim şi să impunem noi preţul. Aşa ceva e imposibil”, a afirmat Dan Vîlceanu.

Preţul carburanţilor în România a depăşit în aceste zile pragul de 8 lei pe litru și atinge un nou record, arată datele analizate de Agerpres pe baza Monitorului Preţurilor la Carburanţi, aplicaţie lansată de Consiliul Concurenţei.

Depăşirea pragului de 8 lei pe litru reprezintă un record pentru piaţa din România şi vine în contextul cererii mari de carburanţi şi al preţurilor ridicate la toate mărfurile pe plan mondial.

Barilul de petrol se tranzacţiona, marţi, cu 125 de dolari, iar prețul continuă să crească, în condițiile în care Statele Unite și Marea Britanie au decis să interzică importurile de petrol rusesc, o decizie care se așteaptă să agraveze perturbările de pe piața energetică mondială, scrie Reuters.

 

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *