Mesajul de 8 martie al lui Nicolae Ciucă. Premierul României a transmis un mesaj femeilor de la noi, cu referire la cele din Ucraina, confruntate cu situații disperate de la debutul războiului.

De Ziua Internațională a Femeii premierul a vorbit despre pace, dar și despre situațiile critice prin care au fost nevoite să treacă femeile din Ucraina, atunci când și-au părăsit țara ca să fugă din calea războiului.

Nicolae Ciucă spune că imaginile cu femeile ucrainene care au fugit cu copiii în brațe sunt dureroase în secolul XXI și spune că cei care au început acest „tăvălug al agresiunii” să dea o șansă păcii.

Mesajul de 8 martie al lui Nicolae Ciucă. Prim-ministrul spune că anul acesta sărbătoarea este umbrită de drama pe care o trăiesc femeile și copii din Ucraina, care au fost nevoite să își lase bărbații pe front și să fugă cu pruncii în brațe din calea războiului.

Anul acesta ziua de 8 Martie este puternic umbrită de viitorul devenit dintr-odată incert şi extrem de periculos pentru mamele şi fiicele din Ucraina. Imaginea sutelor de mii de femei nevoite să fugă din calea războiului pentru a-şi pune la adăpost pruncii este dureroasă, în secolul XXI, când nimeni nu credea că omenirea mai poate trăi drame ca aceasta”, a transmis Ciucă.

Nicolae Ciucă a transmis, în mesajul de 8 Martie, ca cei care au pornit acest tăvălug al agresiunii să dea o șansă păcii și să încheie conflictele izbucnit în urmă cu 13 zile.

Cei care au pornit acest tăvălug al agresiunii fără a se gândi la consecințele umanitare și la toate celelalte urmări pe scară largă ale acestui război, trebuie să înțeleagă că este timpul să audă și să asculte glasul mamelor sau fiicelor lor, care le cer să oprească războiul și să dea șansă vieții și păcii. Rațiunea va învinge în cele din urmă ambițiile iraționale”, a mai spus premierul României.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *