Daniel Fenechiu, despre coabitarea electorală PSD-PNL: „nu este din dragoste”
Daniel Fenechiu, despre coabitarea electorală PSD-PNL: „nu este din dragoste”

Daniel Fenechiu atrage atenția că stabilitatea guvernamentală în România a fost obținută datorită Partidului Național Liberal, care a avut înțelepciunea să prioritizeze stabilitatea și interesele țării.

Liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu a explicat de ce s-a ajuns la coabitarea dintre cele două partide și mai ales de ce este păstrată și pentru următorul ciclu electoral.

Coabitarea cu PSD nu a fost o alegere de dragul coaliției, ci o necesitate în contextul politic și economic al momentului, iar PNL a fost dispus să își asume responsabilitatea pentru stabilitatea țării. El a evidențiat faptul că, în ciuda neînțelegerilor politice, argumentele raționale continuă să sugereze că o coaliție între PNL și PSD este cea mai potrivită pentru asigurarea stabilității, mai ales în contextul internațional actual marcat de tensiuni geopolitice.

Pe toată perioada coabitării cu Partidul Social Democrat, și am spus-o de sute de ori, dar o repet până va fi cât se poate de evidentă ideea, această coaliție, această coabitare, nu este o coabitare din dragoste, n-a fost visul nostru să guvernăm cu PSD, însă, uitându-ne la contextul politic după ce USR a depus moțiunea de cenzură împotriva guvernului PNL – USR – UDMR, singura variantă în contextul războiului de la frontieră și problemelor, era o criză energetică, era să facem această mare coaliție cu PSD” a spus Daniel Fenechiu, potrivit B1TV.

Fenechiu a subliniat importanța stabilității politice într-un moment în care România se confruntă cu provocări atât interne, cât și externe, precum conflictul din Ucraina și tensiunile din Orientul Mijlociu.

Din păcate, suntem în continuare constrânși de argumente raționale ca să continuăm. Așa se întrevede, că și în viitorul mandat tot o coaliție PNL – PSD este cea care poate asigura stabilitatea, atât în raport de faptul că și la Bruxelles va fi o coaliție între PPE și social-democrați, în raport de împrejurarea că războiul, din păcate, nu s-a terminat și poate fi oricând escaladat. A apărut problema cu Israelul, cu Iranul, există problema din Marea Chinei, deci sunt o serie de probleme care necesită ca România să aibă stabilitate”, a mai declarat Daniel Fenechiu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *