Grecia și România, conectate prin infrastructură prin Coridorul Marea Baltică – Marea Neagră – Marea Egee. Ce se decide la Vilnius
Grecia și România, conectate prin infrastructură prin Coridorul Marea Baltică – Marea Neagră – Marea Egee. Ce se decide la Vilnius

Infrastructura pentru conectarea României cu Grecia este în atenția ministrului grec al infrastructurii, care a abordat problema în contextul forumului de afaceri din cadrul Inițiativei celor Trei Mări de la Vilnius. Ministrul grec al infrastructurii și transporturilor, Christos Staikouras, a subliniat importanța dezvoltării infrastructurii pentru conectarea Greciei cu România și Bulgaria, în cadrul Coridorului Marea Baltică – Marea Neagră – Marea Egee.

Ministrul grec al infrastructurii a pledat pentru continuarea eforturilor de consolidare a sistemului european de transport, prin noile comerciale care leagă Marea Baltică de Marea Neagră și Marea Egee, și a subliniat că tradiționalele lanțuri de aprovizionare de transport est-vest ar trebui echilibrate de fluxurile nord-sud, transmite B1TV.

Grecia colaborează cu Bulgaria și România, în cadrul Coridorului Marea Baltică – Marea Neagră – Marea Egee și în cadrul Inițiativei celor Trei Mări, revigorând proiectul Sea2Sea și extinderea acestuia în România”, a declarat ministrul grec al infrastructurii și transporturilor, în contextul forumului de afaceri de la Summitul Inițiativei celor 3 Mări de la Vilnius.

Ministrul grec al infrastructurii și transporturilor a declarat că dezvoltarea infrastructurii este de o importanță maximă pentru aceste conexiuni, iar o condiție prealabilă este obținerea unei finanțări europene suficiente la nivel european pentru infrastructură și inovare, dar și stimularea parteneriatelor public-private și dezvoltarea de noi instrumente.

Actuala revizuire a Regulamentului Rețelei Transeuropene de Transport (TEN-T) ar trebui să ia în considerare prevederile speciale pentru aceste proiecte. Și va trebui susținută crearea în comun a unor companii pentru finalizarea acestor proiecte. Aceasta este calea pentru implementarea proiectului Sea2Sea, care are o prioritate ridicată pentru guvernul grec.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *