De ce avioanele britanice staționate în România au neutralizat dronele iraniene în atacul împotriva Israelului: „Ne-am asigurat că nu există nicio breșă în România”
RAF No 11 Squadron Typhoon at Green Flag, USA. The Typhoon is loaded with enhanced paveway 2 bombs, litening 111 designater pod and drop tanks. No 11 Squadron has detached to Nellis Air Force base in the Nevada desert for this exercise in the US.

Avioanele RAF staționate în România au participat la apărarea Israelului, iar Marea Britanie a oferit explicații cu privire la acest lucru. Guvernul britanic a precizat că s-a asigurat că nu există nicio breșă în apărarea României, în timp ce avioanele Typhoon au fost redistribuite din România pentru a participa la operațiunile de apărare împotriva atacurilor iraniene cu drone și rachete asupra Israelului.

La începutul acestei luni, șase RAF Typhoon au început misiuni de poliție aeriană pe cerul de deasupra României, zburând alături de omologii lor români.

Dar, pe măsură ce a devenit clar că Iranul intenționează să lovească Israelul, guvernul a redistribuit avioane pentru operațiuni în Orientul Mijlociu.

Avioanele RAF au fost implicate în doborârea dronelor kamikaze lansate de Iran spre Israel.

Purtătorul de cuvânt oficial al prim-ministrului a declarat că RAF a trimis avioane în regiune pentru a „întări operațiunea noastră existentă de combatere a Daesh în Irak și Siria în cadrul Operațiunii Shader”.

„Acele avioane au doborât o serie de drone de atac iraniene unidirecționale asupra Irakului și Siriei”, a spus purtătorul de cuvânt, transmite B1TV.

Secretarul Apărării, Grant Shapps, a susținut că 2024 trebuie să fie un „punct de inflexiune” în modul în care Marea Britanie răspunde amenințărilor internaționale.

Despre întăririle trimise din România, purtătorul de cuvânt a spus: „Avem deja o prezență semnificativă în regiune. Dar, ca măsură prudentă, am mutat temporar o serie de aeronave din România pentru a consolida amprenta noastră existentă”.

Forțele aeriene aliate continuă să patruleze spațiul aerian NATO pentru a se asigura că este protejat de toate amenințările și ne-am coordonat cu NATO și aliații noștri… pentru a ne asigura că nu există nicio breșă în România”, a adăugat el.

„Era dividendului păcii s-a încheiat”, a avertizat el, arătând către Rusia, China, Iran și Coreea de Nord drept punct de unde poate porni un un nou conflict armat.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *