Parlamentarii au hotărât să adopte un sistem de lucru hibrid, cu trei ore de lucru pe săptămână, care le permite să participe și online la ședințe. Motivul acestei decizii ar fi bazat pe campania electorală și munca grea pe care o au de făcut în țară.

Astfel, munca lor lunară este chiar mai mică de 15 ore, pentru care primesc 10.000 de lei net, pe lângă unele beneficii, transmite B1TV.

Pentru cele trei ore lucrate pe săptămână, aleșii primesc o indemnizație de circa 12.000 de lei pe lună și alte beneficii precum 35.000 de lei pentru cheltuielile de cabinet, dintre care doar jumătate din sumă trebuie justificată, 4.600 de lei pentru chirie sau 1.400 de lei pentru transport.

Așadar, un parlamentar primește salariu între 10.000 și 13.000 de lei net, bani la care se adaugă 735 de lei diurnă pentru fiecare zi lucrată, 35.500 de lei sumă pentru cheltuielile cabinetului parlamentar, 4.600 de lei pentru chiria celor care nu locuiesc în București, 1.400 de lei pentru transport și alte beneficii precum abonament mobil, telefoane sau transport gratuit.

Pentru că vor lucra și online, ei nu ar mai primi diurna de 735 de lei pentru fiecare zi lucrată.

„Indemnizația nu este calculată pe baza momentelor sau timpului pe care îl petreci în bancă, ci pe baza legilor pe care le faci și pe care le adopți. Fie că votezi online, sau fie că votezi fizic, legea are același efect, da?”, a spus Alfred Simonis, președintele Camerei Deputaților.

Pentru că parlamentarii vor lucra în online și comisiile au cerut aceleași drepturi. Astfel că, până la finalul sesiunii parlamentare, comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor a cerut să lucreze hibrid.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *