Antonio Costa, prim-ministrul Portugaliei, și-a anunțat demisia
Antonio Costa, prim-ministrul Portugaliei, și-a anunțat demisia

Antonio Costa, prim-ministrul Portugaliei, și-a anunțat demisia în urma perchezițiilor efectuate de poliție la reședința sa oficială în cadrul unei anchete de corupție. În această investigație sunt examinate schemele legate de exploatarea litiului în nordul Portugaliei și un proiect de hidrogen din Sines.

Ancheta ridică întrebări despre legăturile guvernului socialist al lui Costa cu proiectele de extragere a litiului, care au provocat controverse din cauza impactului asupra mediului și a calității materiilor prime. Costa și-a anunțat demisia după o discuție cu președintele Portugaliei și a declarat că este dispus să coopereze cu sistemul judiciar, dar nu va candida pentru un nou mandat de prim-ministru.

Ministrul infrastructurii, Joao Galamba, are calitatea de suspect în această anchetă. Antonio Costa s-a arătat „pe deplin disponibil să coopereze” cu sistemul judiciar, transmite B1TV.

Demnitatea funcțiilor de prim-ministru nu este compatibilă cu nicio suspiciune asupra integrității sale, a bunei sale conduite și cu atât mai puțin cu suspiciunea practicării oricărei fapte infracționale”, a afirmat Antonio Costa, marți, în cadrul unor declarații de presă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *