AUR

Deputații AUR au protestat înfășurați în tricolor față de tergiversarea votului moțiunii de cenzură împotriva guvernului Cîțu.

Liderul AUR, George Simion, a avut un schimb de replici dur cu vicepreședintele Camerei, Florin Roman, pe care l-a amenințat din nou cu scoaterea din sală cu chestorii. Asta la nici o săptămână după ce Florin Roman a fost scos cu forța din sală. Camerei, Florin Roman, pe care l-a amenințat din nou cu scoaterea din sala cu chestorii, scrie Digi 24.

Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputaților: „Îl invit la cuvânt, din partea grupului AUR, pe domnul Simion George Nicolae, liderul USR…AUR, îmi cer scuze”.

George Simion, liderul deputaților AUR: „Domnu’ Roman, aveți grijă că nu stați prea bine pe scaun acolo”.

Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputaților: „Stau foarte bine domnul Simion”.

George Simion, liderul deputaților AUR: „Asta până chem chestorii”.

Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputaților: „Aveți grijă dumneavoastră cu regulamentul”.

George Simion, liderul deputaților AUR: „În semn de protest față de tergiversarea introducerii la vot a moțiunii de cenzură, grupul AUR nu va vota legile de astăzi și vom permanentiza acțiunea noastră de protest, dacă continuă încălcarea Constituției și a termenelor prevăzute de Constituție. Vom fi prezenți în afara sălii de plen, dar nu votăm”.

Moțiunea de cenzură a fost citită pe 9 septembrie în plenul reunit al Parlamentului, ședință care a fost marcată de un scandal fără precedent. Aceasta a dus la tensiuni între partidele care au inițiat moțiunea și o parte din PNL, precum și PSD, care nu a dorit să susțină în ședințele conducerilor parlamentare cererile USR PLUS și AUR pentru stabilirea unui calendar de dezbatere și vot.

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a votat, marți, același punct de vedere adoptat de BP al Senatului în privința conflictului juridic între Parlament și Guvern în care CCR trebuie să se pronunțe dacă moțiunea de cenzură față de Cabinetul Cîțu a fost depusă în mod constituțional.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *